Ο Ζαμπέτας στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού το 2007!

(VIDEO NTOKOYMENTO) Την Πέμπτη 1 και το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007 διοργανώθηκε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη το 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού (σύμφωνα με τη νέα αρίθμηση, που ξεκίνησε το 2005).
Συνδιοργανωτές η ΔΕΘ και η ΕΡΤ.

Στην βραδιά του ημιτελικού της 1ης Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή συναυλία αφιερωμένη στον Γιώργο Ζαμπέτα, που επιμελήθηκαν η Λίνα Νικολακοπούλου και η Μαργαρίτα Μυτιληναίου. Τραγούδησαν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Δημήτρης Μπάσης, η Δήμητρα Παπίου, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην παρουσία της Δούκισσας και του Μιχάλη Ζαμπέτα, γιου του λαϊκού συνθέτη, που συμμετείχαν τραγουδώντας. Μαέστρος και ενορχηστρωτής της συναυλίας ήταν ο Νίκος Κούρος. Χόρεψαν ο Ιορδάνης, ο Δήμος και ο Τάσος Αμπατζόγλου. Την παρουσίαση του φεστιβάλ έκαναν η Μπέτυ και η Ματθίλδη Μαγγίρα. Στην αρχή και το τέλος της συναυλίας προβλήθηκαν από τις οθόνες πλάνα με τον ίδιο τον Ζαμπέτα, από παλαιότερο αφιέρωμα της ΕΡΤ.

Στο video που ακολουθεί έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ολόκληρο το αφιέρωμα.

Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού Θεσσαλονίκης την 1η Νοεμβρίου 2007. (Αρχείο Θανάση Γιώγλου)

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates