Ο σπουδαίος Κώστας Μάνεσης μιλά για τη Μαρίκα Νίνου

(ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ) Ο στιχουργός Κώστας Μάνεσης σε μια σπάνια «καταγραφή» του μιλά για τη συνεργάτιδά του Μαρίκα Νίνου.
Μια σπάνια συνέντευξη του στιχουργού Κώστα Μάνεση στο δημοσιογράφο Ηλία Ηλιόπουλο το 1978, με θέμα τη Μαρίκα Νίνου, αναρτήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο youtube, από τον χρήστη Louis Economopoulos, τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Πέρα από το κυρίως θέμα, που είναι η λαϊκή ερμηνεύτρια, η συνέντευξη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού είναι μια από τις ελάχιστες «ζωντανές» καταγραφές που υπάρχουν για τον στιχουργό. 

Ο Κώστας Μάνεσης

Ο Κώστας Μάνεσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1917 και πέθανε το 2002. Ξεκίνησε την καριέρα του στη δεκαετία του ’30 και συνεργάστηκε με τους συνθέτες του λαϊκού αλλά και του ελαφρού τραγουδιού. Μερικά από τα δημοφιλέστερα τραγούδια του είναι τα «Αραμπάς περνά», «Άλλα μου λεν τα μάτια σου», «Ένας αλήτης πέθανε», «Πέντε Έλληνες στον Άδη», «Παλιοκόριτσο με πήρες στο λαιμό σου», «Ας μην ξημέρωνε ποτέ», «Δυο φορές μ’ έχεις γελάσει»… Ο Κώστας Μάνεσης «υπηρέτησε» το τραγούδι σαν δημοσιογράφος και εκδότης των περιοδικών «Το Μοντέρνο Τραγούδι» και «Το Καινούριο Τραγούδι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates