Ο «Επιτάφιος» του Μίκη και του Ρίτσου «αλλιώς»

(VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Σουλτάτου, Κωνσταντόπουλος & Νεοφυτίδης σε μια διαφορετική προσέγγιση του έργου του Μίκη Θεοδωράκη και του Γιάννη Ρίτσου που έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή.

Σαν σήμερα…


Στις 11 Νοεμβρίου του 1990 έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών ο ποιητής του «Επιταφίου» Γιάννης Ρίτσος

Μια «συνομιλία μάνας και γιου»


Ανατρέχοντας, με αυτή την αφορμή, στο αρχείο, έπεσα πάνω σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Έχει γούστο», που παρουσίαζε η Μπήλιω Τσουκαλά στη ΝΕΤ.

Ήταν Μεγάλη Πέμπτη, 16 Απριλίου του 2009, όταν η Μαρία Σουλτάτου, μαζί με τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο και τον πιανίστα Νεοκλή Νεοφυτίδη, παραβρέθηκαν στο studio της εκπομπής και παρουσίασαν μια διαφορετική εκδοχή του «Επιταφίου» του Μίκη Θεοδωράκη και του Γιάννη Ρίτσου. Η Μαρία Σουλτάτου με τον Νεοκλή Νεοφυτίδη ερμήνευσαν τα οκτώ τραγούδια του έργου, ενώ ενδιάμεσα ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος διάβασε αποσπάσματα από τις ποιητικές συλλογές του Γιάννη Ρίτσου «Οι γειτονιές του κόσμου» και «Επαναλήψεις». «Σαν μια συνομιλία μάνας και γιου», όπως ανέφερε ο ηθοποιός.

Σε παλιότερο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Ogdoo.gr στις 2 Μαΐου 2013, είχαμε αναφερθεί στις δισκογραφικές εκτελέσεις του «Επιταφίου». Αξίζει να σημειωθεί πως στις 2 Οκτωβρίου 2000 η Μαρία Σουλτάτου τραγούδησε το έργο στο Ηρώδειο σε διασκευή και κάτω από τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου, με τη συνοδεία της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής. Η συναυλία ηχογραφήθηκε και το 2004 κυκλοφόρησε σε cd.

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή.

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!