Μητροπάνος, Λιδάκης, Στόκας, Ζουγανέλη μαζί (2008)

(ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Η συνύπαρξη των 4 ερμηνευτών στο «Κέντρο Αθηνών»…
Στις 2 Απριλίου 1948 γεννήθηκε στην Αγία Μονή των Τρικάλων ο Δημήτρης Μητροπάνος. Η είσοδός του στη δισκογραφία έγινε το 1967 με το χασάπικο «Χαμένη πασχαλιά» σε μουσική του Βασίλη Κουμπή και στίχους του Δημήτρη Ιατρόπουλου, που κυκλοφόρησε σε δίσκο 45 στροφών, αλλά κόπηκε από τη λογοκρισία της χούντας, λόγω των στίχων του και αποσύρθηκε από την κυκλοφορία.

Στο «Κέντρο Αθηνών» το 2008


Στις 23 Οκτωβρίου 2008 ο Δημήτρης Μητροπάνος, μαζί με τον Μανώλη Λιδάκη, τον Μπάμπη Στόκα, την Ελεωνόρα Ζουγανέλη (λίγο μετά την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκου «Έλα») και την Ασπασία Θεοφίλου ξεκίνησαν μια μεγάλη σειρά εμφανίσεων στο «Κέντρο Αθηνών», που ολοκληρώθηκε τον Μάρτη του 2009… Η επιμέλεια του προγράμματος ήταν της Μαργαρίτας Μυτιληναίου και οι ενορχηστρώσεις του Γιάννη Παπαζαχαριάκη…

Με αυτή την αφορμή, στις 10 Νοεμβρίου 2008 όλο το σχήμα, πλην της Ασπασίας Θεοφίλου, εμφανίσθηκε στην εκπομπή της ΝΕΤ «Έχει γούστο» με την Μπήλιω Τσουκαλά. Εκεί, εκτός από τη συνέντευξη που παραχώρησαν στη δημοσιογράφο, παρουσίασαν ένα μέρος του προγράμματος, όπου ανάμεσα σε κομμάτια που ακούστηκαν, ξεχώρισαν τα ντουέτα μεταξύ των ερμηνευτών, σε τραγούδια όπως «Όταν βλέπετε να κλαίω», «Καλοκαίρια και χειμώνες», «Για να σ’ εκδικηθώ» κλπ. Αυτή ήταν μια από τις πρώτες τηλεοπτικές εμφανίσεις του Δημήτρη Μητροπάνου, λίγο μετά την πολύ σοβαρή περιπέτεια της υγείας του, που τον κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός ζωντανών εμφανίσεων.

Η σκηνοθεσία της εκπομπής, που μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη στο video, ήταν του Χρήστου Φασόη.

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!