Λάκης Χαλκιάς & Βαγγέλης Κορακάκης μαζί (2010)

(ΣΠΑΝΙΑ VIDEO) Δυο εκπομπές από τη συνεργασία του λαϊκού συνθέτη με τον ερμηνευτή που έχει σήμερα τα γενέθλιά του.

Σαν σήμερα…


Στις 30 Αυγούστου 1943 γεννήθηκε στα Γιάννενα ο Λάκης Χαλκιάς… Το 1961 μπήκε στο στούντιο για να ηχογραφήσει τα πρώτα του τραγούδια σε μουσική του Θόδωρου Δερβενιώτη και στίχους του Κώστα Βίρβου...

Οι «Λεβέντικες καρδιές» στην ΕΡΤ


Με αυτή την αφορμή, η αναζήτηση στο αρχείο μας «ταξιδεύει» σήμερα στο 2010 και σε δυο εκπομπές που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου της συνεργασίας του Λάκη Χαλκιά με τον Βαγγέλη Κορακάκη, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη του 2009 με τίτλο «Λεβέντικες καρδιές».

Συνεργασία που τον Οκτώβρη του 2009 τους οδήγησε σε μια σειρά εμφανίσεων στο «Περιβόλι τ’ ουρανού»…

«Έχουμε και λέμε»


Μια από τις πρώτες τηλεοπτικές παρουσιάσεις του δίσκου πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2010 στο πλαίσιο της εκπομπής «Έχουμε και λέμε» που παρουσίαζε στην ΕΤ 1 η Ρίκα Βαγιάννη. Εκεί, ο Λάκης Χαλκιάς με τον Βαγγέλη Κορακάκη παρουσίασαν ένα μικρό μέρος του προγράμματος τους, συνοδευόμενοι από την Σταυρούλα Μανωλοπούλου και την Ελένη Καπηλίδου που τραγούδησαν, τον Βασίλη Κορακάκη που τραγούδησε και έπαιξε μπουζούκι και τους Γιώργο Φουντούκο στην κιθάρα, Τάσο Αθανασιά στο ακορντεόν, Κώστα Μπιλίση στο πιάνο και Αντώνη Τζίκα στο κόντρα μπάσο.

Στο video μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εκπομπή. Η σκηνοθεσία ήταν του Μιχάλη Νταή.

«Έχει γούστο»


Το ίδιο σχήμα εμφανίσθηκε στις 3 Μαρτίου 2010 στην εκπομπή της ΝΕΤ «Έχει γούστο» με την Μπήλιω Τσουκαλά, ανακοινώνοντας τόσο την κυκλοφορία του δίσκου, όσο και τις εμφανίσεις στο «Περιβόλι τ’ ουρανού». Η σκηνοθεσία της εκπομπής, που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο video ήταν του Χρήστου Φασόη.

Από την εκπομπή αυτή ξεχωρίσαμε το πιο γνωστό «φθινόπωρο» του ελληνικού τραγουδιού, ερμηνευμένο, αυτή τη φορά, από τον Λάκη Χαλκιά…

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!