Η «Βόλτα» της Νένας Βενετσάνου στη Σαλονίκη (1998)

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Η «Βόλτα» της Νένας Βενετσάνου στη Θεσσαλονίκη, 19 χρόνια πριν.
26/09/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια «Βόλτα» εφ’ όλης της ύλης


Ήταν Οκτώβρης του 1998, σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του δίσκου της «Αγήρων ήχος θεάτρου», όταν, σε μια από τις λιγοστές παρουσίες της στην ελληνική τηλεόραση, η Νένα Βενετσάνου εμφανίσθηκε στην εκπομπή «Βόλτα» που παρουσίαζε στην ΕΤ 3 ο Γιάννης Τσολακίδης.

Η Νένα Βενετσάνου βρέθηκε τότε στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή μια συναυλία της στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της έκθεσης «Εικαστικά και λογοτεχνικά παράλληλα», που λάβαινε χώρα στο Παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης (Γενί Τζαμί). Στη συναυλία με τίτλο «Το τραγούδι των λέξεων των Ελλήνων», την ερμηνεύτρια συνόδευσαν ο Θόδωρος Κοτεπάνος που έπαιξε πιάνο και ο Ανδρέας Ροδουσάκης στο κοντραμπάσο.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο Παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο και πλαισιώθηκε από έργα ζωγραφικής από την έκθεση «Εικαστικά και λογοτεχνικά παράλληλα», που παρουσιάστηκε σε αυτό το χώρο από τις 5 έως τις 31 Οκτωβρίου 1998, στο πλαίσιο των 33ων Δημητρίων».

Παράλληλα, η Νένα Βενετσάνου, με τη συνοδεία των δυο μουσικών, παρουσίασε μια σειρά από τραγούδια σε μουσικές Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Ντίνου Χριστιανόπουλου και δικές της, πάνω σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, Μυρτιώτισσας, Νίκου Καζαντζάκη, Μάνου Χατζιδάκι και Ντίνου Χριστιανόπουλου.

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή.

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!