Η Δόμνα Σαμίου στην ΕΡΤ (2007)

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Μια από τις τελευταίες τηλεοπτικές εμφανίσεις της Δόμνας Σαμίου που έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή.

Σαν σήμερα…


Στις 10 Μαρτίου 2012 έφυγε από τη ζωή η Δόμνα Σαμίου σε ηλικία 84 ετών. Είχε γεννηθεί στις 12 Οκτωβρίου 1928 στην Καισαριανή της Αθήνας…

«Έχει γούστο» το 2007


Με αυτή την αφορμή και με τη βοήθεια, όπως πάντα, του αρχείου, σήμερα πάμε δέκα χρόνια πίσω, όταν, τον Μάρτη του 2007, η Δόμνα Σαμίου παραβρέθηκε και τραγούδησε στο καθημερινό, πολιτιστικό magazino «Έχει γούστο», που παρουσίαζε στη ΝΕΤ η Μπήλιω Τσουκαλά.

Μαζί της τραγούδησαν τρεις νεώτεροι ερμηνευτές, που μέχρι σήμερα έχουν γράψει πολλά «χιλιόμετρα» στο δρόμο του παραδοσιακού τραγουδιού, ο Ζαχαρίας Καρούνης, η Κατερίνα Παπαδοπούλου και ο Μιχάλης Ζάμπας, ενώ έπαιξαν τέσσερις σημαντικοί μουσικοί, ο Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), ο Θοδωρής Γεωργόπουλος (κλαρίνο), ο Κώστας Παπαπροκοπίου (λαούτο) και ο Κώστας Μερετάκης (κρουστά).

Η εκπομπή μεταδόθηκε σε επανάληψη στις 23 Μαρτίου 2012, λίγες μέρες μετά τη «φυγή» της Δόμνας Σαμίου. Στο video μπορείτε να την παρακολουθήσετε ολόκληρη.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!