Γιώργος Ζήκας: «Νιώθω σαν ένας ψαράς που ρίχνει τα δίχτυα του και πιάνει τα πάντα»

(ΣΠΑΝΙΟ VIDEO - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Το τηλεοπτικό πορτρέτο του Γιώργου Ζήκα, πριν από πολλά χρόνια στην ΕΡΤ.

Σαν σήμερα…


Στις 16 Μαΐου 1949 γεννήθηκε ο πηγαίος συνθέτης, στιχουργός, μπουζουξής αλλά και ερμηνευτής Γιώργος Ζήκας, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του λαϊκού τραγουδιού των τελευταίων 35 χρόνων. Ο Γιώργος Ζήκας μπήκε στη δισκογραφία το 1985 με τα τραγούδια του δίσκου «Με τα φεγγάρια χάνομαι», που τραγούδησαν ο Σταύρος Λογαρίδης και η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

«Πρόσωπα στο τραγούδι»


Οι εμφανίσεις του Γιώργου Ζήκα στην τηλεόραση δεν είναι πολλές. Αναζητώντας στο αρχείο κάποια από αυτές, στάθηκα σε ένα πορτρέτο της ξεχωριστής εκπομπής «Πρόσωπα στο τραγούδι» που παρουσίαζε το 1996 στην ΕΡΤ η Άννα Βλαβιανού. Ήταν η εποχή της κυκλοφορίας του δίσκου του Ζήκα «Μια ζωή στην ίδια τάξη» με ερμηνευτή τον Δημήτρη Ζερβουδάκη.

Εκτός από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Ζήκας στην Άννα Βλαβιανού, έπαιξε τζουρά και τραγούδησε ζωντανά κάποια από τα τραγούδια του. Τον συνόδευσαν η Ε. Χαραλάμπους στο τραγούδι και οι μουσικοί Γιώργος Μαγκλάρας (βιολί), Κυριάκος Ταπάκης (μπουζούκι), Ντάσο Κούρτι (ακορντεόν), Βασίλης Καραχούτης (μπάσο) και Νίκος Αλεξίου (κιθάρα).

Τα κείμενα και η δημοσιογραφική επιμέλεια της εκπομπής, που μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη στο video, ήταν της Άννας Βλαβιανού και η σκηνοθεσία της Δάφνης Τζαφέρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!