Νταλάρας & Κότσιρας - Μια σπάνια στιγμή

(ΣΠΑΝΙΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ) Η μοναδική συνύπαρξη των δυο ερμηνευτών στη σκηνή, μέχρι σήμερα.

Νταλάρας και Κότσιρας στο Σ.Ε.Φ. για τον… Σερ


Με την ανακοίνωση της επικείμενης συνεργασίας του Γιώργου Νταλάρα, του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και του Γιάννη Κότσιρα στην Ακτή Πειραιώς, θυμήθηκα αμέσως τη μοναδική φορά - αν δεν μου διαφεύγει κάτι - που ο Γιώργος Νταλάρας βρέθηκε στη σκηνή, τραγουδώντας με τον Γιάννη Κότσιρα. (Εξαιρούνται οι πολυσυλλεκτικές συναυλίες, όπου οι δυο τους τραγούδησαν στο φινάλε μαζί με πολλούς ερμηνευτές).

Ήταν στις 11 Μαρτίου 2002 όταν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, συγκεντρώθηκε ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού τραγουδιού, για να τιμήσει τον Γρηγόρη Μπιθικώτση… Αλεξίου, Ανδρεάτος, Γαλάνη, Καλογιάννης, Κότσιρας, Λιδάκης, Μακεδόνας, Μαχαιρίτσας, Μητροπάνος, Μητσιάς, Μπάσης, Νταλάρας, Πάνου, Παπακωνσταντίνου, Πάριος, Ρέμος, Σουλτάτου, Χρονά, Τερζής, Τσαλιγοπούλου και ο υιός Μπιθικώτσης τραγούδησαν μια σειρά από τις μεγάλες επιτυχίες που σφράγισε με τη φωνή του ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Τα τρία κομμάτια που τραγούδησε ο Γιώργος Νταλάρας ήταν το «Μάνα μου και Παναγιά» των Θεοδωράκη - Λειβαδίτη, «Τα ματόκλαδά σου λάμπουν» του Μάρκου Βαμβακάρη και το «θρυλικό» «Μ’ ένα παράπονο» του Δήμου Μούτση και του Νίκου Γκάτσου. Στο «Μ’ ένα παράπονο» μάλιστα, ο Γιώργος Νταλάρας κάλεσε στη σκηνή τον Γιάννη Κότσιρα, για να τραγουδήσουν μαζί, για πρώτη και τελευταία φορά μέχρι σήμερα … Δυστυχώς όμως, αυτό το ντουέτο έμεινε εκτός του cd που κυκλοφόρησε λίγο καιρό μετά, με ένα μεγάλο μέρος της συναυλίας.
dlrsktsrs2
Στο video που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε το συγκεκριμένο ηχητικό ντοκουμέντο, αφού ζητήσουμε την επιείκεια και την κατανόησή σας για τον μετριότατο ήχο της ηχογράφησης, που έγινε με ένα μικρό δημοσιογραφικό κασετόφωνο. Παρόλο τον μέτριο ήχο, θεωρούμε πως αποτελεί ένα σημαντικό ντοκουμέντο…

Υ.Γ: Οφείλω ιδιαίτερες ευχαριστίες στη φίλη Νίκη Αποστολάκου, για την προ 10ετίας παραχώρηση του ηχητικού, καθώς και την Ελίνα Κωστελέτου για τις φωτογραφίες που το πλαισίωσαν στο video.

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!