Μπάμπης Γκολές & Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας στις «Γραμμές» (2002)

(ΣΠΑΝΙΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ) Η έκτακτη εμφάνιση του Μπάμπη Γκολέ μαζί με την Εστουδιαντίνα, τον Αγάθωνα και την Σοφία Παπάζογλου στις «Γραμμές» το 2002.

Σαν σήμερα…


Στις 11 Ιανουαρίου 2015, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών ο Μπάμπης Γκολές. Είχε γεννηθεί στις 5 Νοεμβρίου 1947 στη συνοικία Ταμπάχανα της Πάτρας.

Στις «Γραμμές» με Εστουδιαντίνα, Αγάθωνα και Παπάζογλου


Με αυτή την αφορμή, σκέφτηκα σήμερα να επαναφέρω στην επικαιρότητα ένα σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο με την έκτακτη εμφάνιση του Μπάμπη Γκολέ, στη μουσική σκηνή «Γραμμές», μαζί με την Εστουδιαντίνα της Νέας Ιωνίας Βόλου, στις 17 Νοεμβρίου 2002.

Εκείνη την εποχή η Εστουδιαντίνα, υπό τη διεύθυνση πάντα του Ανδρέα Κατσιγιάννη, πραγματοποιούσε μια σειρά παραστάσεων στις «Γραμμές», με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη και την Σοφία Παπάζογλου και ειδικά για εκείνη την Κυριακή ο Μπάμπης Γκολές εμφανίσθηκε μαζί τους, τραγουδώντας και παίζοντας μπουζούκι και τζουρά.

Το πρόγραμμα του Μπάμπη Γκολέ, που στο μεγαλύτερο μέρος του περιλάμβανε τραγούδια από το προπολεμικό ρεμπέτικο, ξεκίνησε με τον περίφημο «Καροτσέρη», ενώ προς το τέλος του προγράμματος Γκολές και Αγάθωνας τραγούδησαν μαζί δυο από τα τραγούδια που συμπεριλήφθηκαν στον κοινό τους δίσκο, που κυκλοφόρησε το 1999 με τίτλο «Ρεμπέτικα ντουέτα».

Έπαιξαν οι μουσικοί: Χρήστος Δασκαλόπουλος (βιολί), Μανώλης Πάππος (μπουζούκι, ούτι, λαούτο, μπάντζο), Νίκος Παπαθανασίου (πιάνο), Γιώργος Κωτσίνης (κλαρίνο), Νίκος Χρονόπουλος (κρουστά), Ηλίας Πίγκας (μπουζούκι), Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν), Θόδωρος Κυδωνιεύς (κιθάρα), Γιάννης Καραμανιώλας (μπάσο), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί) και Ανδρέας Κατσιγιάννης (σαντούρι).

Στο video που ακολουθεί ο Μπάμπης Γκολές άλλοτε μόνος του, άλλοτε με τη συμμετοχή του Αγάθωνα και της Σοφίας Παπάζογλου, ερμηνεύει τα τραγούδια:

«Καροτσέρης» (παραδοσιακό), «Σε ξέχασα δεν σε πονώ» (Κώστας Σκαρβέλης), «Πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει» (Αντώνης Διαμαντίδης ή Νταλγκάς - Κώστας Κοφινιώτης), «Στα νησιά του παραδείσου» (Κοσμάς Κοσμαδόπουλος - Χαράλαμπος Βασιλειάδης), «Ο καϊξής» (Απόστολος Χατζηχρήστος - Γιώργος Φωτίδας), «Μια βαρκούλα θα ναυλώσω» (Μανώλης Χρυσαφάκης), «Ο Μανώλης» (Γιάννης Δραγάτσης ή Ογδοντάκης), «Το παιδί του δρόμου» (Βαγγέλης Παπάζογλου), «Για σένα μαυρομάτα μου» (Σπύρος Περιστέρης - Μίνως Μάτσας), «Ζωίτσα μου» (Κώστας Σκαρβέλης), «Μόρτισσα Σμυρνιά» (Κώστας Καρίπης), «Μου ‘φαγες όλα τα δαχτυλίδια» (Γιώργος Μητσάκης).

- Ευχαριστώ ιδιαιτέρως το φίλο και διευθυντή της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Ανδρέα Κατσιγιάννη για την προ δεκαετίας παραχώρηση του ηχητικού ντοκουμέντου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates