31 Οκτώβρη η δισκάρα των Led Zeppelin έφτανε στο Νο1

Στην κορυφή των charts σε ΗΠΑ, Βρετανία, Ιταλία, Δανία, Καναδά.
31/10/2018
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στις 5 Οκτωβρίου 1970, οι Led Zeppelin κυκλοφορούσαν το τρίτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Led Zeppelin III". Στις 31 του μήνα σκαρφάλωνε στο Νο1 του Billboard 200.

Το άλμπουμ σηματοδοτούσε το μπόλιασμα της μπάντας με folk ηχοχρώματα και ακουστικές ενορχηστρώσειςΟ δυναμισμός και το μέταλλο συνεχίζουν υπάρχουν και μάλιστα με την ίδια ανατρεπτική και ευρηματική ματιά.

Η μαγεία της κιθάρας και των φωνητικών, τα εκπληκτικά τύμπανα, το «τρεχάτο» μπάσο και πάνω απ’ όλα το ανεπανάληπτο σμίξιμό τους. Άλλωστε στα συστατικά του τρίτου δίσκου με το «αστρολαβικό» εξώφυλλο, επικρατεί περισσότερη δημιουργική δημοκρατία, σπάζοντας κατά κάποιο τρόπο τη «δικτατορία» του δίδυμου Jimmy Page -Robert Plant. Όλα αυτά ίσως γιατί το πρωτογέννημα των τραγουδιών έγινε στην ηρεμία της Ουαλικής «εξοχής» (Bron-Y-Aur Stomp). 
aaallledzeppelin
Πάντως παρά την απολαυστική πρωτοπορία του συγκροτήματος, αυτήν την φορά υπήρξαν αμφιλεγόμενες κριτικές και οι αρχικές πωλήσεις ήταν κάπως μικρότερες απ’ τα δύο πρώτα άλμπουμ…
Το "Led Zeppelin III" όμως ρέφαρε στο πέρασμα των χρόνων, χρυσώθηκε σε πολλές γωνιές της γης, και αποτελεί όπως και οι άλλοι δίσκοι της μπάντας, σημείο αναφοράς στη ροκ μουσική.

To ίδιο ισχύει και για ύμνους σαν τα Since I've Been Loving You, Immigrant Song, Celebration Day αλλά και τα υπόλοιπα που διατηρούν ατόφια την έντονη επιδραστικότητά τους. 

Δεν είναι τυχαίο ότι με την εμπλουτισμένη επανέκδοση του το 2014, επανήλθε ξανά στην πρώτη δεκάδα του πίνακα επιτυχιών…

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates