Ο πιο ωραίος «βραχνοκόκκορας» έχει γενέθλια

Γεννημένος στις 10 Γενάρη του 1945, «Η Φωνή» μετρά 12 Νο1 άλμπουμ και 11 Νο1 τραγούδια σε Βρετανία και Αμερική.
Άλλωστε μιλάμε για έναν από τους πιο εμπορικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών με πωλήσεις δίσκων άνω των 100 εκατομμυρίων αντιτύπων σε όλο τον πλανήτη.

Όμως ο Λονδρέζος και με Σκωτσέζικο αίμα Rod Stewart ακόμα και στις «άσημες» στιγμές του είχε, έχει τον τρόπο να κάνει τη διαφορά. Για το βίο απ’ τα παιδεμένα μικράτα του μέχρι και τις ώριμες περιπέτειες του μάλλον χρειάζεται εγκυκλοπαίδεια…

Ο Rod Stewart τόσο με τους The Jeff Beck Group όσο και τους Faces, αλλά κυρίως στην αυτόνομη πορεία του που ξεκινά απ’ τα χρόνια του ’70 συνδύασε μαγευτικά τάσεις, σχολές, είδη, τρόπους σε ένα χαρισματικό προσωπικό χωνευτήρι, υψηλής τεχνικής και απαράμιλλης ομορφιάς. Όλα αυτά τα μπόλιασε με το συναίσθημα, το βίωμα, τις γνώσεις του.

Κάθε φορά που τον ακούω, ακόμη και στις πιο «συνταγογραφημένες» mainstream στιγμές του, που υπήρξαν πάμπολλες, στη διαδρομή του, κάτι ριγά στο μυαλό, στην ψυχή, στις αισθήσεις.

Για αρκετά τον κατηγόρησαν, για χιλιάδες περισσότερα τον λάτρεψαν. Κανείς όμως δεν θέλησε ή δεν τόλμησε ποτέ να μιλήσει για τη Φωνάρα του…που έχει βαθιά ρίζα! Ο μπαγάσας κατάφερε στα 73 του να επιστρέψει δυναμικά στην κορυφή της επικαιρότητας με νέο και παλιό όπως ξέρει να «παντρεύει» υλικό.

Για την ιστορία, το 1994 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Το 2005 κέρδισε το βραβείο Grammy «Best Traditional Pop Vocal Album» για το άλμπουμ «Stardust: The Great American Songbook, Volume III» καθώς και ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame.
Το 2006 το όνομα του γράφτηκε στο UK Music Hall of Fame και 10 χρόνια αργότερα η Βασίλισσα Ελισάβετ του απένειμε τον τίτλο του Ιππότη.

Μεγάλε Rod!

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates