Γιατί ο David Bowie είχε «εξωγήινα» μάτια;

Σαν σήμερα, στις 10 Ιανουαρίου του 2016, ο David Bowie, άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο.
10/01/2018
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εν ζωή, είχε ονομαστεί και «Ο Άνθρωπος που έπεσε στην Γη», από τον τίτλο της ταινίας «The Man who fell to Erath» (1976) όπου και πρωταγωνιστούσε. Αλλά, και πραγματικά, το πρόσωπό του σου έδινε την εντύπωση πως είχε έρθει από άλλον πλανήτη.

Αν προσέξει κανείς τα μάτια του, θα διαπιστώσει πως διέφεραν μεταξύ τους. Η κόρη του αριστερού ματιού ήταν διασταλμένη, πολύ μεγαλύτερη από του δεξιού και με διαφορετικό χρώμα.

Τι είχε συμβεί;

Μία γροθιά ήταν η αιτία. Δράστης ο George Underwood, συνομήλικος με τον David Bowie και καλύτερός του φίλος. Δεκαπεντάρηδες, το αίμα τους έβραζε, ήρθαν στα χέρια για μια κοπέλα με την οποία ήταν ερωτευμένοι και οι δύο.

Η γροθιά του George χτύπησε άσχημα τον David στο αριστερό μάτι, προκαλώντας στην κόρη του ματιού μόνιμη παράλυση (έμεινε για πάντα σε διασταλμένη θέση).
2-DAVID BOWIE.jpg
Φωτο: Το εξώφυλλο του άλμπουμ Heroes (1977)

Όμως αυτή η μικρή παραμόρφωση δεν χάλασε την μεγάλη φιλία. Το αντίθετο. Ο David Bowie θεωρούσε πάντα πως εκείνος ο καυγάς δεν του έκανε ζημιά, αλλά ένα ακριβό... δώρο! Τον έκανε να μοιάζει παράξενος, εξωγήινος και τον βοήθησε να ενσαρκώσει τους εξωγήινους ήρωες που είχε στο μυαλό του.

H φιλία τους συνεχίστηκε και ο George Underwood συνεργάστηκε μαζί του μουσικά, αλλά και αργότερα, ως εικαστικός πια, φιλοτέχνησε γι' αυτόν δύο ιστορικά άλμπουμ, τα Honky Dory και The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!