Ένας από τους πιο εμπορικούς τραγουδοποιούς όλων των εποχών

10 Νο1 singles και περισσότερα από 100 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον πλανήτη.
"Cracklin' Rosie", "Song Sung Blue", "Longfellow Serenade", "I've Been This Way Before", "If You Know What I Mean", "Desiree", "You Don't Bring Me Flowers", "America", "Yesterday's Songs" και "Heartlight", η δεκάδα του Neil Diamond στο Hot 100 and Adult Contemporary charts.

Ο Αμερικανός τραγουδοποιός γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου του 1941 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Φοίτησε στο Erasmus Hall High School και συμμετείχε στη σχολική χορωδία παρέα με την Barbra Streisand… γι’ αυτό και της χάρισε το "You Don't Bring Me Flowers" που καρφώθηκε και στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100.

Μακρύς ο κατάλογος των επιτυχιών που χάρισε ο Neil Diamond, όπως "I’m a Believer" για τους The Monkees και "Red Red Wine" που απογειώθηκε με τους UB40.

Πολλά και τα βραβεία του. Το 1984 το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame και το 2000 τιμήθηκε με το βραβείο Sammy Cahn Lifetime Achievement. Το 2009 για τη προσφορά του στη μουσική αλλά και το φιλανθρωπικό του έργο, τιμήθηκε με το βραβείο MusiCares Person of the Year. Το 2011 μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame και παράλληλα τιμήθηκε με από το Kennedy Center. Το 2018 βραβεύτηκε με Grammy Lifetime Achievement Award. Ά ξέχασα και μια Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη μουσική επένδυση toy Jonathan Livingston Seagull to 1974.

Σταματώ εδώ γιατί αν αρχίσουμε τα Νο2 και άλλα που μπήκαν στην δεκάδα καθώς και υποψηφιότητες και άλλα σχετικά θα πρέπει να γράψουμε εγκυκλοπαίδεια.

Και για να είμαστε ειλικρινείς. Δεν με τρελαίνει, δεν είναι της «κοψιάς» -με ότι, αρνητικό ενδεχομένως, να σημαίνει αυτό για το γούστο μου- αλλά τον παραδέχομαι!

Δύσκολα μπορείς να παρακάμψεις έναν από τους σημαντικότερους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς της Αμερικής.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates