Η συγκινητική διαφήμιση που απαγορεύτηκε στη Βρετανία

Έγινε όμως viral στα social media!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Iceland μία βρετανική αλυσίδα σουπερ-μάρκετ φέτος αντί για μια παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη διαφήμιση προτίμησε να στηρίξει τη μάχη εναντίον της καταστροφής των τροπικών δασών της Νοτιοανατολικής Ασίας, οικοσύστημα των πανέξυπνων ουρακοτάγκων οι οποίοι απειλούνται με εξαφάνιση, μεταξύ άλλων και από την καταστροφή που προκαλεί η παραγωγή φοινικέλαιου.

Η Iceland λοιπόν ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει μέχρι το τέλος του 2018 την χρήση φοινικέλαιου στα προϊόντα της και οργάνωσε την γιορταστική καμπάνια της με σύνθημα #NoPalmOilForChristmas.

Το συγκινητικό βίντεο δημιουργήθηκε από την Greenpeace και αφηγείται την ιστορία της καταστροφής των δασών και των επιπτώσεών της στον απειλούμενο πληθυσμό των ουρακοτάγκων της Νοτιοανατολικής Ασίας. H φωνή της Ρανγκ-Ταν ανήκει στην διάσημη ηθοποιό Εμα Τόμσον. H Iceland χρησιμοποίησε το βίντεο αυτούσιο, προσθέτοντας το δικό της μήνυμά στο τέλος του.

Αυτό το μήνυμα, όμως, θεωρήθηκε «πολιτικό» από την αρμόδια βρετανική αρχή και η διαφήμιση απαγορεύτηκε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η διαφήμιση να γίνει viral με εκατομμύρια προβολές και όλοι να μιλάν γι αυτή χωρίς η εταιρεία να ξοδέψει ούτε μια λίρα! Χριστουγεννιάτικο δώρο...

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!