Χωρίς νόμιμη άδεια το 61% του εγκατεστημένου λογισμικού στην Ελλάδα

Το ποσοστό αν και μειώθηκε την τελευταία διετία, παραμένει το υψηλότερο στη Δυτική Ευρώπη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Ανοιχτή πληγή» για τον κλάδο του λογισμικού στην Ελλάδα παραμένουν τα μη νόμιμα αδειοδοτημένα προϊόντα, που αντιπροσωπεύουν σήμερα το 61% των εγκατεστημένων συστημάτων στη χώρα. Το ποσοστό του λογισμικού, που δεν είναι αδειοδοτημένο, είναι μεν μικρότερο κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με δύο χρόνια νωρίτερα. Ωστόσο, είναι το υψηλότερο αντίστοιχο ποσοστό στη Δυτική Ευρώπη. Είναι δε υψηλότερο ακόμη και από το μέσο όρο στο σύνολο της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Σύμφωνα, μάλιστα, με την παγκόσμια έρευνα λογισμικού της BSA-The Software Alliance, η εμπορική αξία του μη αδειοδοτημένου λογισμικού, που βρίσκεται εγκατεστημένο στην Ελλάδα, να ανέρχεται σε $173 εκατ.

Το ποσοστό αν και μειώθηκε την τελευταία διετία, παραμένει το υψηλότερο στη Δυτική Ευρώπη. Όπως, μάλιστα, διαπιστώνει η έρευνα, η κυβερνοασφάλεια είναι ο νούμερο ένα λόγος, για τον οποίο πρέπει να αποφεύγεται η χρήση μη αδειοδοτημένου λογισμικού.

«Για τη μείωση του κινδύνου των κυβερνοεπιθέσεων και την προαγωγή του τελικού αποτελέσματος, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εξαλείψουν το μη αδειοδοτημένο λογισμικό που βρίσκεται εγκατεστημένο στα δίκτυα τους και να εισάγουν σύστημα Διαχείρισης Πόρων Λογισμικού (Software Asset Management)», επισημαίνει η έρευνα της BSA.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο sepe.gr.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!