Χιλιάδες δημιουργοί βίντεο εκτός YouTube

Οι νέοι κανόνες του YouTube ισχύουν από σήμερα και στην Ελλάδα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
17/01/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Γιατί το YouTube «διώχνει» τους «μικρούς» δημιουργούς βίντεο.

Το YouTube με τους νέους κανόνες του «διώχνει» δεκάδες χιλιάδες χρήστες από το πρόγραμμα κατανομής εσόδων από διαφημίσεις.

Την ίδια ώρα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολος ο τρόπος για να μπουν νέοι χρήστες στο πρόγραμμά του.

Η αλλαγή, η οποία τίθεται σε ισχύ από σήμερα, αναθεβρεί το "Google Preferred" του YouTube, το οποίο έχει ως στόχο τη δημιουργία διαφημιστικών ενοτήτων φιλικών προς το «εμπορικό» διαδίκτυο.

Κάθε βίντεο στο «Προτιμώμενο Πρόγραμμα» του θα εγκριθεί από ανθρώπους της εταιρείας «για τη συμμόρφωσή τους με τις φιλικές προς τους διαφημιζόμενους οδηγίες».

Αρκετά πιο δύσκολες λοιπόν οι συνθήκες για όσους ανεβάζουν προσβλητικό περιεχόμενο με σκοπό για να κερδίσουν χρήματα από αυτό.

Οι νέοι κανόνες του YouTube απαιτούν όποιον θέλει να δημιουργήσει και να κερδίσει χρήματα στην πλατφόρμα του, να παράγει πρώτα 4.000 ώρες θέασης σε μια περίοδο 12 μηνών και να συγκεντρώσει τουλάχιστον 1.000 συνδρομητές.

Οι κανόνες αυτοί πρόκειται να ισχύσουν αναδρομικά για όλους τους υπάρχοντες «συνεργάτες» του YouTube, οι οποίοι μοιράζονται τα έσοδα από διαφημίσεις με την πλατφόρμα.

Δηλαδή στην ουσία θα «διώξει» όσους δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν 1.000 συνδρομητές και 4.000 θέασης περιεχομένου μετά από μια περίοδο χάριτος 30 ημερών.

Και όλα αυτά την ώρα που όλα τα βίντεο στο "Google Preferred" θα ελέγχονται «χειροκίνητα» από το YouTube και όχι με αυτόματο τρόπο, διασφαλίζοντας τους διαφημιζόμενους που θέλουν να προβάλλονται τα βίντεό δίπλα σε βίντεο που είναι ασφαλή για τη μάρκα τους.

Το YouTube δηλώνει ότι θα απασχολήσει περισσότερους από 10.000 ανθρώπους για αυτή την εργασία μέσα στο 2018.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!