Το YouTube προσλαμβάνει ώστε να αντιμετωπίσει τα ακατάλληλα βίντεο & να κρατήσει τους διαφημιστές

Το site, ιδιοκτησίας της Google επιχειρεί να «καθησυχάσει» τους φόβους διαφημιζόμενων και γονέων.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
05/12/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Μαριάννα Μπάτη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το YouTube θα προσλάβει διαχειριστές, ώστε να αποτρέψει το ανέβασμα βίντεο που προάγουν τη βία, δημιουργήθηκαν από τρομοκράτες ή στοχεύουν κακώς σε παιδιά.

Η πλατφόρμα, ιδιοκτησίας της Google, επιχειρεί να «καθησυχάσει» τους φόβους διαφημιζόμενων που είδαν τις διαφημίσεις τους δίπλα σε ακατάλληλο περιεχόμενο και τους γονείς που ανησυχούν για βίαιο περιεχόμενο που φαίνεται να στοχεύει σε παιδιά.

Το YouTube ανακοίνωσε ότι η Google σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των διαχειριστών του που επιθεωρούν το περιεχόμενο των βίντεο σε πάνω από 10 χιλιάδες, αν και δεν ανέφερε πόσους διαθέτει ήδη. Θα αυξηθούν επίσης οι υπάλληλοι της ομάδας που επιθεωρεί τις διαφημίσεις, ώστε να καθίσταται βέβαιο πως αυτές «τρέχουν» πάνω σε κατάλληλο περιεχόμενο, καθώς εταιρείες όπως η Mars and Mondelez διέκοψαν τη συνεργασία τους με το Youtube και άρα την προβολή τους σε πάνω από ενάμιση δισεκατομμύριο χρήστες.

Η Susan Wojcicki, γενική διευθύντρια του YouTube, δήλωσε πως οι κινήσεις αυτές θα γίνουν «επειδή αυτό είναι το σωστό». «Η δέσμευσή μας να καταπολεμήσουμε τα προβλήματά θα συνεχιστεί και θα είναι αδιάκοπη. Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουμε την κοινότητά μας και να διασφαλίσουμε ότι το YouTube θα συνεχίσει να είναι ένας τόπος όπου οι δημιουργοί, οι διαφημιζόμενοι και οι θεατές μπορούν να είναι ικανοποιημένοι» δήλωσε επίσης.

Αν και το Youtube στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στους χρήστες που αναφέρουν το ακατάλληλο περιεχόμενο, έχει αναπτύξει παράλληλα και τεχνολογία αυτόματης επισήμανσης και αφαίρεσής του. Η πλατφόρμα έχει αφαιρέσει 150 χιλιάδες βίντεο από τον Ιούνιο για εξτρεμισμό, με το 98% αυτών να έχει επισημανθεί αυτόματα από τον αλγόριθμο. Πλέον, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα εφαρμόζεται και σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας των παιδιών και της ρητορικής μίσους.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!