To πρωτοποριακό drone χειρός!

Το πρωτοποριακό Nixie είναι ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού φορετών γκάτζετ της Intel «Make it Wearable». Δεν αποκλείεται να το δούμε σύντομα να απογειώνεται στους αιθέρες.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Θα μπορούσε να αποτελεί ένα φουτουριστικό κόσμημα. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για ένα βραχιόλι κατασκευασμένο από εύκαμπτα υλικά, το οποίο στη διαταγή του κατόχου του μεταμορφώνεται σε... drone.

To Νixie, όπως ονομάζεται, ενεργοποιείται με ένα απλό τίναγμα του καρπού. Ξετυλίγεται από το χέρι του κατόχου του αποκαλύπτοντας τέσσερις έλικες. Εξοπλισμένο με κάμερα HD το ατομικό drone είναι σε θέση να τραβάει φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ευκρίνειας, ενώ επικοινωνεί με το κινητό του χρήστη, προκειμένου να τον ακολουθεί την ώρα που εκείνος είναι απασχολημένος με κάτι άλλο (π.χ. κάνει ποδήλατο ή πεζοπορία).

Με τη βοήθεια αυτόματων λειτουργιών το drone γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι πρέπει να κάνει. Για παράδειγμα, η λειτουργία Boomerang τού επιτρέπει να πετάει μπροστά από τον κάτοχό του, να λαμβάνει φωτογραφικές λήψεις και να επιστρέφει σε αυτόν. Η λειτουργία Panorama διευρύνει τις λήψεις στις 360 μοίρες, ενώ η Follow me διατάσσει το drone να ακολουθεί τον ιδιοκτήτη του. Πέρα από τις αυτοματοποιημένες εντολές ωστόσο, ο χρήστης μπορεί πάρει το... πηδάλιο στα χέρια του μέσω του smartphone του.

Το πρωτοποριακό Nixie αποτελεί τον μεγάλο νικητή του διαγωνισμού φορητών γκάτζετ της Intel «Make it Wearable». Με τη μόδα των selfies να μην «ξεθωριάζει», δεν αποκλείεται να το δούμε σύντομα να απογειώνεται στους αιθέρες.

Ψηφιακός ενδυματολόγος
Στην ντουλάπα επικρατεί πανικός, γεγονός που κάθε πρωί σας «ροκανίζει» πολύτιμο χρόνο με αποτέλεσμα να αργείτε για τη δουλειά. Λύση στο αιώνιο πρόβλημα - ιδιαίτερα στην περίπτωση των γυναικών που έχουν συνήθως περισσότερες επιλογές - έρχεται να δώσει το Cloth: μια εύχρηστη εφαρμογή ενδυματολογικής «έμπνευσης».

Σύμφωνα με την επινοήτρια εταιρεία Clothes Minded, το app παραδίδει μεταξύ άλλων μαθήματα στυλ στον δρόμο, όπου κατόπιν αναζήτησης (ανά πόλη, καιρό, κατηγορία) εμφανίζονται πραγματικές γυναίκες ενώ κυκλοφορούν στην πόλη τους.

Το Cloth επιτρέπει την ψηφιοποίηση και την αποθήκευση της ντουλάπας του χρήστη μέσω της κάμερας του κινητού, ενώ σε ρόλο κοινωνικού δικτύου προσφέρει τη δυνατότητα αποστολής ενδυματολογικών συνδυασμών σε φίλους για την ανταλλαγή απόψεων. 

H δωρεάν εφαρμογή προτείνει μια σειρά από fashion blogs μέσα από τα οποία ο χρήστης μπορεί να λάβει προτάσεις ή να ανεβάσει τις προσωπικές του φωτογραφίες φορώντας το «συνολάκι» του στις εν λόγω σελίδες ή ακόμη να τις αναρτήσει στα social media.

Οθόνη αφής στον... αέρα
Ενα διαδραστικό ολόγραμμα, το οποίο αιωρείται πάνω από μια οθόνη αφής προσφέροντάς της μια φουτουριστική διάσταση, ανέπτυξαν ιάπωνες επιστήμονες από το εργαστήριο Shinoda-Makino του Πανεπιστημίου του Τόκιο.

Συγκεκριμένα το σύστημα HaptoMime βασίζεται σε μια οθόνη LCD όπου εμφανίζεται η αρχική εικόνα. Αυτή στην πορεία εκπέμπεται επάνω σε μια πλάκα εναέριας απεικόνισης (AIP), η οποία τη μετατρέπει σε ολόγραμμα. Αισθητήρες υπερύθρων αναλαμβάνουν τον εντοπισμό των δαχτύλων του χρήστη, ενώ μια συσκευή υπερήχων προσφέρει απτική ανάδραση.

Το σύστημα πολλαπλής αφής, σύμφωνα με τους ειδικούς, αναγνωρίζει περισσότερα δάχτυλα, γεγονός που σημαίνει ότι ένας χρήστης μπορεί π.χ. να παίξει πιάνο στον αέρα. Η εν λόγω τεχνολογία, υποστηρίζουν οι ίδιοι, θα μπορούσε να «φρενάρει» τη μετάδοση βακτηρίων μέσω της εφαρμογής της σε κοινόχρηστες οθόνες αφής όπως, για παράδειγμα, στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) των τραπεζών.

Ομελέτα - «σουβλάκι»
Ονομάζεται Rollie και αποτελεί την κατακόρυφη γκριλιέρα αβγού, η οποία κάνει την ομελέτα... σουβλάκι. Σύμφωνα με την επινοήτρια βελγική εταιρεία Kalorik, η πρωτοποριακή γκριλιέρα διαθέτει θερμαινόμενη αντικολλητική επιφάνεια στο εσωτερικό της.

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να σπάσει δύο αβγά πάνω από το στόμιο της γκριλιέρας. Μπορεί ακόμη να ρίξει στο εσωτερικό της ένα πιο «σπέσιαλ» μείγμα από χτυπημένα αβγά, όπου θα έχει προσθέσει π.χ. μυρωδικά και τυριά. Με τη βοήθεια της θερμότητας το μείγμα αρχίζει να στερεοποιείται και τότε ο ίδιος προσθέτει το ξύλινο καλαμάκι στο κέντρο. Όταν το ψήσιμο ολοκληρωθεί, μέσα σε μόλις έξι-οκτώ λεπτά, η άκρη της ομελέτας βγαίνει προς τα έξω με αποτέλεσμα ο χρήστης να μπορεί να την αφαιρέσει τραβώντας την προς τα επάνω.

Σκοπός των δημιουργών της κατακόρυφης γκριλιέρας ήταν η δημιουργία μιας συσκευής που να προσφέρει τη δυνατότητα παρασκευής γρήγορων και θρεπτικών σνακ για τον δρόμο.

Πηγή: Το Βήμα

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!