Το ηχείο που «ακούει και μιλάει» κυκλοφορεί στην αγορά

Η Apple παρουσίασε, επιτέλους, το «έξυπνο» ηχείο της HomePod. Τσιμημένη η τιμή του.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
24/01/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με καθυστέρηση σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις η Apple παρουσίασε, επιτέλους, το «έξυπνο» ηχείο της HomePod που κοντράρει τα ομιλούντα smart speakers, Google Home και Amazon Echo.


Το ηχείο θα είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελίες από την Παρασκευή και θα αρχίσει να πωλείται στα καταστήματα σε ΗΠΑ, Βρετανία και Αυστραλία από τις 9 Φεβρουαρίου,  ενώ θα κυκλοφορήσει σε Γαλλία και Γερμανία την άνοιξη.

Το HomePod της Apple έχει ύψος 17,8 εκατοστά, χρησιμοποιεί τη φωνή της προσωπικής ψηφιακής βοηθού Siri, ακούει και μιλάει και κοστίζει 349 δολάρια. Η τιμή του δηλαδή είναι ακριβότερη σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Όμως το εργαλείο της Apple είναι σε θέση μεταξύ άλλων, να δώσει συμβουλές για το τι μουσική να ακούσει ο χρήστης, να ενημερώσει για τον καιρό, να στείλει μηνύματα, να προσαρμόσει τη θερμοκρασία του χώρου και ασφαλώς να χρησιμοποιηθεί σαν συμβατικό ηχείο για το iPhone.

Την ίδια ώρα Amazon και Google μείωσαν τις τιμές στα δικά τους προϊόντα καθώς ο κλάδος γνωρίζει άνθηση και ο ανταγωνισμός εντείνεται. Νέοι «παίκτες» στην αγορά θα είναι ένα ηχείο από τη Microsoft με τη φωνή της Cortana και ένα που ετοιμάζει η Samsung με τη φωνή της Bixby.

Η Apple έχει κι έναν ακόμη λόγο να ποντάρει στο HomePod για να αυξήσει τις συνδρομές στην δική της υπηρεσία μουσικής Apple Music και να κόψει την ρέντα του Spotify που συνδέεται με φωνητικές εντολές με τα smart speakers των Amazon και Google για να παίξουν μουσική.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!