Πόσες ώρες τη μέρα βλέπετε τηλεόραση;

Ακόμη στενότερη δείχνει να γίνεται η σχέση του σύγχρονου καταναλωτή με την τηλεόραση.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

2 ώρες και 56 λεπτά o παγκόσμιος μέσος όρος τηλεθέασης ημερησίως


Ακόμη στενότερη δείχνει να γίνεται η σχέση του σύγχρονου καταναλωτή με την τηλεόραση, με το μέσο όρο ημερήσιας τηλεθέασης παγκοσμίως το 2017 να διαμορφώνεται σε 2 ώρες και 56 λεπτά, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το sepe.gr.

Οι κάτοικοι της Βόρειας Αμερικής έχουν τα παγκόσμια πρωτεία στην τηλεθέαση, καθώς δαπανούν, κατά μέσο όρο, 4 ώρες και 3 λεπτά παρακολουθώντας τηλεόραση. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Ευρώπη με μέσο όρο τηλεθέασης ημερησίως τις 3 ώρες και 49 λεπτά.

Στις 95 χώρες, που αναλύθηκαν από το Eurodata TV Worldwide για το 2017, μπορεί ο παγκόσμιος χρόνος τηλεθέασης να ανήλθε σε 2 ώρες και 56 λεπτά ημερησίως, ωστόσο, οι διαφορές ανάμεσα στις διάφορες περιοχές του πλανήτη: από την Ασία με μόλις 2 ώρες και 25 λεπτά - που πέφτει στις 2 ώρες και 12 λεπτά στην Κίνα - μέχρι τη Βόρεια Αμερική (με 4 ώρες και 3 λεπτά) η διαφορά είναι σχεδόν διπλάσια.

«Τα τελευταία 25 χρόνια, ο παγκόσμιος χρόνος τηλεθέασης παρέμεινε σταθερός, παρά την αυξανόμενη διαθεσιμότητα του περιεχομένου βίντεο στο Διαδίκτυο. Για το 2017, υπήρξε μεν μια μικρή πτώση του χρόνου τηλεθέασης στη Βόρεια Αμερική και την Ασία, ωστόσο η αγορά της Νότιας Αμερικής συνέχισε να αναπτύσσεται, με την Ευρώπη να παραμένει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα», σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Eurodata TV Worldwide, Frédéric Vaulpré.

Mobile υπηρεσίες


Όπως αναφέρει η ετήσια έκθεση «One TV Year in the World» για το 2017, μια σημαντική αλλαγή είναι η δυνατότητα επαναπροβολής των τηλεοπτικών προγραμμάτων, αλλά και παρακολούθησης τους σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή κινητά τηλέφωνα, υπηρεσίες που φέρνουν κατά μέσο όρο 8% επιπλέον τηλεθέαση στις χώρες, όπου μετρήθηκαν. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, οι νεαροί ενήλικες, οι οποίοι παρακολουθούν προσεκτικά τις τάσεις παγκοσμίως, είναι οι μεγαλύτεροι χρήστες αυτών των νέων δυνατοτήτων.

Επίσης, η έρευνα διαπιστώνει ότι, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ΗΠΑ και η Βρετανία παραμένουν οι χώρες με τη μεγαλύτερη εξαγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων και ακολουθούν η Γαλλία, η Γερμανία και η Τουρκία.

Τάσεις


Τα στοιχεία της έκθεσης επιβεβαιώνουν όλες τις σχετικές μελέτες που προβλέπουν ότι - και - το μέλλον της τηλεόρασης είναι mobile, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στις οθόνες των κινητών συσκευών τους για να παρακολουθήσουν τηλεόραση. Έως το 2020, εκτιμάται ότι το 50% της τηλεθέασης θα πραγματοποιείται μέσω κινητών συσκευών. Μάλιστα, στις μισές περιπτώσεις θα γίνεται αποκλειστικά μέσω smartphone.

Σύμφωνα με την όγδοη ετήσια έκθεση Ericsson ConsumerLab της Ericsson σχετικά με την τηλεόραση και τα μέσα επικοινωνίας, το 50% της παρακολούθησης τηλεόρασης και βίντεο θα πραγματοποιείται σε οθόνες κινητών συσκευών (tablet, smartphone, laptop), ποσοστό αυξημένο κατά 85% σε σχέση με το 2010, ενώ μόνο τα smartphone θα αντιστοιχούν στο ένα τέταρτο αυτής της παρακολούθησης (αύξηση 160% σε σχέση σε το 2010).

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!