Ξανά στο στόχαστρο το Facebook

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων λόγω WhatsApp.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
21/12/2016
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Βρυξέλλες κατηγορούν το δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης για παραπλανητικές πληροφορίες κατά την εξαγορά της εταιρείας online μηνυμάτων WhatsApp. Οι ενστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εγείρουν το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου σε βάρος του Facebook, ισοδύναμο με το 1% του τζίρου.

Το Facebook έρχεται να προστεθεί στις εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ που έχει βάλει στο στόχαστρο η Ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Φεστάγκερ, η οποία προσφάτως απαίτησε από την Apple να καταβάλει φόρους 13 δις. Ευρώ στην Ιρλανδία, ενώ έχει ανοίξει δύο έρευνες σε βάρος της Google.

Αυτή τη φορά το ζήτημα αφορά αλλαγές στην πολιτική απορρήτου, που επέτρεψαν διαφημιστική δραστηριότητα στο Facebook και Instagram με χρήση δεδομένων από το WhatsApp. Συγκεκριμένα, η WhatsApp ανακοίνωσε ότι θα μοιραστεί τους αριθμούς τηλεφώνων ορισμένων χρηστών με το Facebook.

H Κομισιόν ισχυρίζεται πως εν αντιθέσει με τις ανακοινώσεις του Facebook, η τελευταία έδωσε λανθασμένη ή παραπλανητική πληροφόρηση στη διάρκεια της έρευνας για την εξαγορά της WhatsApp. To Facebook έχει διορία έως τα τέλη Ιανουαρίου να απαντήσει στις ενστάσεις των Βρυξελλών. Εάν οι ανησυχίες της Επιτροπής επιβεβαιωθούν, τότε είναι σε θέση να επιβάλει πρόστιμο που ισοδυναμεί με το 1% του τζίρου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!