Η Apple καταργεί τα downloads μέσω iTunes

Η Apple σκοπεύει να διακόψει την διάθεση μουσικών downloads μέσω της πλατφόρμας της iTunes.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
18/04/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr

Η Apple θα εφαρμόσει το κόψιμο των τα downloads μέσω iTunes στις 31 Μαρτίου του 2019.


Η απόφαση αυτή πάρθηκε γιατί τα στατιστικά των επί πληρωμή μουσικών dowloads έχουν σημειώσει σημαντική πτώση μέσα στο 2017 ενώ υπηρεσίες streaming ανεβαίνουν ραγδαία.

Ποιος άλλωστε ο λόγος να πληρώσει ο μέσος καταναλωτής, περίπου 10 δολάρια για ένα μόνο άλμπουμ, όταν με το ίδιο αντίτιμο μηνιαίως έχει πρόσβαση σχεδόν σε όλη την καταγεγραμμένη δισκογραφία, οποιαδήποτε στιγμή από οπουδήποτε;

Βέβαια η ποιότητα του κατεβασμένου υλικού είναι σαφώς υψηλότερη, μαζί και με τα credits ενός άλμπουμ, αλλά αυτά αφορούν μάλλον τους «άρρωστους» μουσικόφιλους και κυρίως εκείνους που έχουν γαλουχηθεί με παλαιότερες «διαδικασίες».

Σύμφωνα λοιπόν με την Digital Music News, η Apple στις 31 Μαρτίου του 2019 θα εφαρμόσει την παύση των πωλήσεων μουσικών downloads μέσω iTunes, ενώ θα υπάρξει και σχετική φάση προσαρμογής.

Φυσικά, όλα τα αρχεία που θα έχουν μέχρι τότε διατεθεί με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουν να είναι λειτουργικά για οποιαδήποτε iOS συσκευή.

Η υπηρεσία streaming της Apple αριθμεί πλέον πάνω από 40 εκατομμύρια συνδρομητές, μειώνοντας την απόσταση με το Spotify, που έχει φτάσει τα 71 εκατομμύρια χρήστες.

Η διακοπή της διάθεσης downloads στοχεύει στην αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης της streaming πλατφόρμας και την περαιτέρω μείωση της διαφοράς με τον ανταγωνισμό.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!