Για ποια εντολή ζητά δημοσίως συγγνώμη ο Bill Gates

Αν μπορούσε να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, θα αντικαθιστούσε την εν λόγω εντολή.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
26/09/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πριν από λίγες μέρες ο Bill Gates παραβρέθηκε σε ένα από τα πάνελ του Global Business Forum και, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε το ένα πράγμα για το οποίο μετανιώνει στο σχεδιασμό των Windows. Και αυτό δεν είναι άλλο από την εντολή Ctrl+Alt+Del.

Ο συν-ιδρυτής της Microsoft είπε χαρακτηριστικά πως, αν μπορούσε να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, θα αντικαθιστούσε την εν λόγω εντολή (η οποία χρησιμεύει συνήθως για τη διαχείριση των διάφορων εργασιών που «τρέχουν» εκείνη τη στιγμή στον υπολογιστή, αν και κατά καιρούς είχε διάφορες εφαρμογές, και απαιτεί και τα δύο χέρια του χρήστη για να εκτελεστεί) με κάτι διαφορετικό, ιδανικά με ένα μόνο κουμπί.

Όταν του έγινε η σχετική ερώτηση, ο Gates είπε: «Το πληκτρολόγιο του επιτραπέζιου υπολογιστή της IBM είχε μόνο έναν τρόπο για να διακόψει εγγυημένα τις εργασίες. Έτσι, προφανώς, οι άνθρωποι που το σχεδίασαν θα έπρεπε να είχαν προσθέσει ένα ακόμα κουμπί συγκεκριμένα για αυτό το σκοπό».

«Δεν είμαι βέβαιος πως μπορείς να γυρίσεις πίσω στο χρόνο και να αλλάξεις μικρά πράγματα στη ζωή σου χωρίς να θέσεις άλλα πράγματα σε κίνδυνο», πρόσθεσε ο Gates. «Αλλά σίγουρα, αν μπορούσα να κάνω μια μικρή διόρθωση, θα έκανα τη συγκεκριμένη εφαρμογή να λειτουργεί με ένα μόνο κουμπί».

Η εφαρμογή Ctrl+Alt+Del δημιουργήθηκε από τον David Bradley, ακριβώς επειδή ήταν αδύνατο να εκτελεστεί μόνο με το ένα χέρι. Ο ίδιος είχε πει πως απαιτούσε «δουλειά πέντε λεπτών» και κανονικά προοριζόταν μόνο για τις εσωτερικές εργασίες των developers και όχι για γενική χρήση από το κοινό. «Μπορεί να την εφηύρα εγώ, αλλά ο Bill την έκανε διάσημη», είχε πει κάποτε.

Οπότε, ναι, μπορείτε πλέον να πείτε στα ταλαιπωρημένα χέρια σας πως ο Bill Gates τους ζητά συγγνώμη.

Πηγή: www.huffingtonpost.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!