Facebook: Νέες παράμετροι εμπιστευτικότητας

Τα νέα μέτρα θα εφαρμοσθούν στην Ευρώπη «αυτήν την εβδομάδα» και «τις επόμενες εβδομάδες και μήνες σε ολόκληρο τον κόσμο».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το Facebook ανακοίνωσε πως αυτή την εβδομάδα θα αρχίσει να προτείνει στους Ευρωπαίους χρήστες νέες παραμέτρους εμπιστευτικότητας, εναρμονιζόμενο με το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό προστασίας δεδομένων (RGPD), που θα τεθεί σε ισχύ από τις 25 Μαΐου, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Τα μέτρα ανακοινώθηκαν στο τέλος του Ιανουαρίου, δηλαδή πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, και έχουν ως στόχο την ενίσχυση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των ευρωπαίων πολιτών και θα μπορεί να εφαρμοστεί από όλες τις εταιρείες, ακόμη και αυτές που δεν έχουν έδρα την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην ανακοίνωση το Facebook αναφέρει πως οι αλλαγές που θα εφαρμόσει είναι οι εξής:

- Θα ζητά από τους χρήστες αν θέλουν να χρησιμοποιεί στοιχεία πχ. από άλλα sites για να τους δείχνει διαφημίσεις

- Θα τους ζητά να επιλέγουν αν θέλουν να συνεχίσουν να μοιράζονται πληροφορίες, όπως πολιτικές και θρησκευτικές απόψεις καθώς και την οικογενειακή τους κατάσταση

- Θα αρχίσει να επιτρέπει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου αν το επιθυμεί ο χρήστης. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται ώστε να μπορεί κανείς να υποδείξει φίλους του στους οποίους θέλει να προσθέσει φωτογραφίες και να εντοπίζει πότε κάποιος άλλος θέλει να χρησιμοποιήσει μια φωτογραφία που ανέβασε ένας χρήστης ως φωτογραφία προφίλ.

- Θα ρωτά τους χρήστες αν συμφωνούν με τους νέους όρους του Facebook σε ό,τι αφορά την πολιτική υπηρεσιών και στοιχείων.

«Όλοι - ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας τους - θα κληθούν να εξετάσουν σημαντικές πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο το Facebook χρησιμοποιεί τα δεδομένα τους και να κάνουν μία επιλογή σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής στο Facebook», αναφέρει η εταιρεία σε σημείωμα που έχει αναρτηθεί στο blog της.

Πηγή: newmoney.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!