Έρχονται τα «έξυπνα» αυτοκίνητα!

Οι εφαρμογές «CarPlay»  της Apple και «Android Auto» της Google μας υπόσχονται νέες εμπειρίες οδήγησης!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
16/03/2015

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Δέσποινα Ψυλλάκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Φαίνεται ότι η τάση είναι μετά τα «wearables» να ακολουθούν με μεγάλη επιτυχία τα «drivables» αφού ήδη οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεσμεύονται ότι θα εφοδιάζουν τα νέα μοντέλα τους και με τις δύο εφαρμογές.  Μοναδικές εξαιρέσεις είναι η Toyota (που δήλωσε ότι χρησιμοποιεί δικό της λογισμικό για τις ίδιες λειτουργίες) και η Porche (η οποία εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει σύντομα, αφού ήδη η Audi και η Volkswagen έχουν δεχτεί).

Οι εφαρμογές θα συνδέονται με το αντίστοιχο λογισμικό του κινητού τηλεφώνου και θα προσφέρουν πλήθος επιλογών μέσω φωνητικών εντολών για να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού.

Εκτός όμως από τις εφαρμογές της Apple και της Google, η επόμενη γενιά αυτοκινήτων μάλλον θα προέρχεται από ένα πολύ μακρινό (όπως φανταζόμασταν) μέλλον.

Εκτός από τις λειτουργίες που ήδη γνωρίζουμε: αυτοκίνητα που παρκάρουν μόνα τους, που κρατούν απόσταση ασφαλείας, που ξυπνούν τον οδηγό αν αποκοιμηθεί στο τιμόνι, τα έξυπνα αυτοκίνητα θα έχουν μεγαλύτερη «τεχνητή νοημοσύνη» και θα μπορούν ακόμη και να … οδηγούνται μόνα τους!

Παράλληλα θα είναι εφοδιασμένα με σύστημα εντοπισμού GPS και θα προτείνουν εναλλακτικές διαδρομές με λιγότερη κίνηση και θα μπορούν ακόμη και να ειδοποιήσουν αυτομάτως την αστυνομία σε περίπτωση σύγκρουσης, ενημερώνοντας τις συντεταγμένες της θέσης, για άμεση διάσωση.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!