Εφικτή η πρόσβαση στη μουσική υπηρεσία της Apple

Με την αναβάθμιση του iOS παρέχονται τρεις μήνες δωρεάν χρήσης και όποιοι διαθέτουν ήδη Apple ID δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα εγγραφής,
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
αφού δεν γίνεται επαλήθευση των στοιχείων της συνδεδεμένης κάρτας

Η Apple διαθέτει τη νέα αναβάθμιση του iOS στην έκδοση 8.4. Μαζί με άλλες βελτιώσεις του λειτουργικού συστήματος είναι πλέον εφικτή και η πρόσβαση στη νέα μουσική της υπηρεσία, από όλα τα iPhone, iPad και iPod touch που μπορούν να αναβαθμιστούν.

Παρά τις αναφορές πολλών χρηστών διαφόρων online υπηρεσιών (της Apple και άλλων εταιρειών τεχνολογίας), οι οποίοι λόγω των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και τη μη αποδοχή των ελληνικών καρτών στο εξωτερικό αδυνατούν τις τελευταίες ημέρες να πληρώσουν συνδρομές που λήγουν στο τέλος του μήνα, με αποτέλεσμα να διακόπτεται η παροχή τους, η ενεργοποίηση πρόσβασης στο Apple Music γίνεται κανονικά.

Η Apple προσφέρει τρεις μήνες δωρεάν χρήσης της νέας της streaming υπηρεσίας (τύπου Spotify) σε όλους. Αρκεί η σχετική αποδοχή των όρων χρήσης, μετά την αναβάθμιση του iOS και το άνοιγμα της ανανεωμένης εφαρμογής «Μουσική». Από τη στιγμή που δεν γίνεται επαλήθευση των στοιχείων της κάρτας του χρήστη, όλα προχωρούν κανονικά.

Ωστόσο, ενδεχομένως αντιμετωπίσουν πρόβλημα όσοι δεν διαθέτουν ήδη Apple ID ή για κάποιον λόγο θελήσουν να αλλάξουν τα στοιχεία χρέωσης, οπότε συνήθως ακολουθείται διαδικασία επαλήθευσης της κάρτας που εισάγει ο χρήστης, με την προσωρινή δέσμευση ενός ελάχιστου ποσού (1 ευρώ). Σε αυτή την περίπτωση και με τα ισχύοντα μέχρι σήμερα, η κίνηση εφόσον προέρχεται από το εξωτερικό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, εκτός και αν κάποιος διαθέτει κάρτα από ξένη τράπεζα.

Αντίστοιχα βέβαια, δεν είναι δυνατή για την ώρα και η αγορά περιεχομένου (εφαρμογές, παιχνίδια, τραγούδια, βιβλία) στις περισσότερες πλατφόρμες, αφού οι πληρωμές πραγματοποιούνται εκτός ελληνικού τραπεζικού συστήματος και οι χρήστες λαμβάνουν μήνυμα ότι η μέθοδος πληρωμής τους απορρίπτεται.

Μετά το δωρεάν δοκιμαστικό τρίμηνο, οι τιμές πρόσβασης στην υπηρεσία Apple Music διαμορφώνονται στα 6,99 ευρώ τον μήνα για ατομική χρήση και στα 10,99 ευρώ για οικογενειακή, μέχρι 6 άτομα. Και η Apple (όπως το Spotify) ακολουθεί ειδική τιμολογιακή πολιτική για την Ελλάδα, καθώς οι τιμές για άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι στα 9,99 και 14,99 ευρώ αντίστοιχα. Μετά το πέρας των τριών πρώτων μηνών, η χρέωση θα είναι αυτόματη, εκτός και αν μέσα από τις ρυθμίσεις ο χρήστης επιλέξει να μην συνεχίσει.

Η νέα αναβάθμιση του iOS πραγματοποιείται εύκολα Over the Air (μέσω ασύρματης σύνδεσης, κατά προτίμηση Wi-Fi), καθώς το αρχείο εγκατάστασης δεν ξεπερνά τα 200 Mb. Περιλαμβάνει όπως πάντα διάφορες βελτιώσεις, με τις σημαντικότερες να αφορούν στη διαχείριση περιεχομένου μέσω του iBooks.

Η υπηρεσία Apple Music εξασφαλίζει online πρόσβαση σε έναν κατάλογο με περισσότερα 35 εκατομμύρια τραγούδια. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα συγχρονισμού με τη μουσική βιβλιοθήκη του χρήστη, δηλαδή τα τραγούδια που έχει ήδη στη συσκευή ή τον υπολογιστή του, όπως και της αποθήκευσης περιεχομένου για αναπαραγωγή εκτός σύνδεσης. Ακόμα λειτουργεί με τη λογική μιας social media πλατφόρμας, παρέχοντας στους καλλιτέχνες ένα κανάλι επικοινωνίας με το κοινό τους. Επιπλέον, προτείνει προσωποποιημένες λίστες σύμφωνα με τις μουσικές προτιμήσεις του κάθε χρήστη.

Ταυτόχρονα με την αναβάθμιση του iOS, η Apple διέθεσε και το update του OS X Yosemite για τους υπολογιστές Mac στην έκδοση 10.10.4. Στους υπολογιστές (Mac ή Windows) η πρόσβαση στην υπηρεσία Apple Music γίνεται μέσω της νεότερης έκδοσης του iTunes (12.2).

Του Παναγιώτη Μαρκίδη

Πηγή: protothema

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!