Η Γαρμπή κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος

Αντιμετωπίζει την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ εξακολούθηση.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
07/11/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Καίτη Γαρμπή επρόκειτο να καθίσει στο εδώλιο του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας (6/10) αλλά η υπόθεση πήρε αναβολή.

Αυτά αναφέρει σε δημοσίευμα του το ethnos.gr.

Το αδίκημα αφορά υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους 1 εκατ. ευρώ, στην οποία είχε εμπλακεί η τραγουδίστρια, που όμως δικαιώθηκε στα διοικητικά δικαστήρια, όπου της διέγραψαν πρόστιμο ύψους 900.000 ευρώ!

Γι’ αυτό το λόγο, στο δικαστήριο ο συνήγορός της ζήτησε αναβολή για λόγους ουσίας, καθώς έχει σχεδόν μηδενιστεί το πόσο του καταλογισμού και αναμένεται δευτεροβάθμιο δικαστήριο σχετικά με τα χρέη στο Δημόσιο.

Στο άκουσμα της υπόθεσης και της υποβολής του αιτήματος αναβολής, η εισαγγελέας της έδρας εξήγησε ότι για προσωπικούς λόγους θα πρέπει να απέχει και να εξετάσει το ζήτημα άλλος εισαγγελέας.

Ο δικηγόρος όμως της Γαρμπή παρέμεινε στο αίτημά του, ζητώντας τελικά αναβολή στο πρόσωπο της ερμηνεύτριας, η οποία δεν μπορούσε να παρασταθεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο επειδή βρισκόταν για συναυλία της στο Λονδίνο.

Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 2018 το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας δικαίωσε την Καίτη Γαρμπή στην πολυετή διαμάχη της με τη Εφορία, διαγράφοντας πρόστιμο 900.000 ευρώ.

Η απόφαση εναρμονίζεται με εκείνη του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε, το 2017, ότι είναι αντισυνταγματική η δυνατότητα του ελληνικού Δημοσίου να ελέγξει περιπτώσεις φοροδιαφυγής πέραν της πενταετίας.

Υπενθυμίζεται πως το 2014 η τραγουδίστρια είχε αναφέρει σε δήλωσή της:

«Το ΣΔΟΕ πριν από 3 χρόνια περίπου άρχισε μια έρευνα που αφορούσε τις φορολογικές δηλώσεις μου από το 2000 μέχρι το 2010. Προσφάτως με κάλεσε να αιτιολογήσω τις κινήσεις δέκα χρόνων των προσωπικών μου λογαριασμών σε πολλές τράπεζες μέσα σε 5 ημέρες. Είναι λογικό να μην μπορέσει κάποιος πολίτης μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα της προθεσμίας, να θυμηθεί, να συγκεντρώσει στοιχεία και να αντικρούσει τα υποστηριζόμενα από το ΣΔΟΕ».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!