Οι καλλιτέχνες συμμετέχουν εμπράκτως στην ανακούφιση των πληγέντων

Συγκινητική και έμπρακτη αλληλεγγύη επιδεικνύει τόσο ο κόσμος, όσο και οι καλλιτέχνες.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
26/07/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Μαριάννα Μπάτη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Τεράστια και συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων από τις τελευταίες πυρκαγιές.

Επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων και απλός κόσμος παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν, ενώ σε συνεργασία με δήμους και δομές έχουν συγκεντρωθεί τεράστιες ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης.

Παράλληλα, καλλιτέχνες και διοργανωτές αναβάλλουν ή και ακυρώνουν τις παραστάσεις τους, συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος για το χαμό των συνανθρώπων μας.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, τα έσοδα των εκδηλώσεων θα διατεθούν για την ενίσχυση των πληγέντων, ενώ αρκετοί καλλιτέχνες προσφέρουν τις προσωπικές τους αμοιβές για τον ίδιο σκοπό.

Από μια περιήγηση στο διαδίκτυο, συγκεντρώσαμε κάποιες από τις προσφορές αυτές, σε μια λίστα που θα ανανεωθεί αν εντοπίσουμε άλλες.

Κωστής Μαραβέγιας

«Αγαπημένοι μου τα έσοδα και των τριών αναβληθεισών συναυλιών με νέες ημερομηνίες στη Ρόδο 2/8, Λουτράκι 17/8 και Χαλκίδα 30/8 θα διατεθούν υπέρ των πληγέντων συνανθρώπων μας ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στις ανεπανόρθωτες απώλειες που υπέστησαν.

Ευχή να μην μας ξαναβρεί τέτοια συμφορά, καμία πια ολιγωρία και καθυστέρηση σε τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα αλλά και απαίτηση πια από την Πολιτεία, κανένα καμένο δέντρο να μην μετατραπεί σε τούβλο και μπετόν.

Πενθούμε για τον φριχτό τρόπο που έφυγαν φίλοι, συμπολίτες, συνάνθρωποί μας από δίπλα μας».

Τα χρήματα θα κατατεθούν στον επίσημο λογαριασμό του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου που ανοίχτηκε ειδικά για τους πληγέντες.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 5186092291418
ΙΒΑΝ: GR20 0172 1860 0051 8609 2291 418
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΒΙC/SWIFT: PIRBGRAA

Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Χαΐνηδες, Γιάννης Χαρούλης

Το Skyros Summer Fest ανακηρύσσεται σε φεστιβάλ αλληλεγγύης και συμπαράστασης με την αμέριστη συνδρομή των μεγάλων ερμηνευτών Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Γιάννη Χαρούλη και Χαΐνηδων καθώς και όλων των συνεργατών τους και αφιερώνεται στους πυροπαθείς συμπολίτες μας που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική.

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ανακούφιση των παθόντων. Για το σκοπό αυτό, οι καλλιτέχνες Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Χαΐνηδες και Γιάννης Χαρούλης, καθώς και τα συγκροτήματά τους αποποιήθηκαν κάθε αμοιβή τους.

Γιώργος Νταλάρας

Η «ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΔΙΟΔΟΣ» ανακοινώνει πως όλα τα κέρδη από τη συναυλία της Δευτέρας 30 Ιουλίου με τον Γιώργο Νταλάρα στην Αμφιλοχία θα διατεθούν στους πληγέντες. Ας μετατρέψουμε αυτή τη συναυλία σε γιορτή αγάπης και αλληλεγγύης, όλοι μαζί ας δηλώσουμε βροντερό «παρών» για εκείνους που μας έχουν ανάγκη. Η μουσική ενώνει και αυτή τη φορά θα προσπαθήσουμε να γίνει το «φάρμακο» για εκατοντάδες συνανθρώπους μας που αυτές τις μέρες δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή της Αττικής.

Γλυκερία

Λόγω των θλιβερών γεγονότων που ταλανίζουν την χώρα μας και του τριήμερου εθνικού πένθους που κηρύχθηκε, σας ανακοινώνουμε μετά βαθυτάτης λύπης ότι η συναυλία μας με την Γλυκερία αναβάλλεται για τις 18 Αυγούστου. Τα έσοδα θα διατεθούν στους πυρόπληκτους. Στην απόφαση αυτή του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας και των συνεργατών του απόλυτα σύμφωνη είναι και η γνωστή και αγαπητή κ. Γλυκερία. Τα εισιτήρια θα ισχύσουν κανονικά και στη νέα ημερομηνία, ενώ όσοι επιθυμούν εξαργύρωση μπορούν να προσέλθουν στα γραφεία της Μητροπόλεως με το απόκομμα του εισιτηρίου τους.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνιάς και Αποκορώνου

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Το τραγούδι, μέσα στους αιώνες, χώρεσε ολόκληρη την ζωή του τόπου μας. Δεν σταμάτησε ποτέ και μπροστά σε τίποτα να λειτουργεί. Μέσα του υπάρχουν ζωντανές όλες οι ανάσες των ανθρώπων που πέρασαν. Εξέφρασε τη χαρά και τη λύπη, τη νίκη και την καταστροφή, τον έρωτα και τον θάνατο, το νανούρισμα και το μοιρολόι, τη γιορτή και τον θρήνο, το υψηλότερο και το πιο ταπεινό μας μέρος, την τραγωδία και το γέλιο μας, την καθοριστική και την ασήμαντη στιγμή μας, την ύπαρξή μας ολόκληρη, χωρίς εξαιρέσεις.

Αυτές τις μέρες του αβάσταχτου πόνου, πιστεύοντας στην ιερότητα και στην χρησιμότητα της τέχνης που υπηρετούμε, αποφασίσαμε με όλη την ομάδα των συνεργατών μου να διεξάγουμε τις συναυλίες μας στην Κρήτη, όπως ήταν προγραμματισμένες, στηρίζοντας οικονομικά, μέσα από αυτές, τους παθόντες.

Ευχαριστώ, Αλκίνοος Ιωαννίδης

Αντώνης Ρέμος

Αγαπημένοι μου φίλοι, με αίσθημα ευθύνης και ανείπωτη θλίψη παρακολουθώ τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών. Ο καθένας από εμάς, τέτοιες στιγμές πρέπει να πράττει με βάση την ψυχή του και τη συνείδηση του, ώστε να βοηθήσει στο ελάχιστο στην όλη κατάσταση που περνάει η χώρα μας και οι συμπολίτες μας. Έτσι λοιπόν σας πληροφορώ πως η προγραμματισμένη διεθνής συναυλία στο Nammos της Μυκόνου μεταφέρεται για τις 27/7 και εξ ολοκλήρου η δική μου αμοιβή καθώς και μεγάλο μέρος των συνολικών εσόδων της βραδιάς θα προσφερθούν από καρδιάς στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη καθώς και στις οικογένειες αυτών. Επίσης αναβάλλεται η προγραμματισμένη μας συναυλία 29/7 στο φεστιβάλ του Δήμου Νέστου στην Καβάλα και θα ανακοινωθεί προσεχώς νέα ημερομηνία. Καλή Δύναμη εύχομαι σε όλους.

Νίκος Μακρόπουλος

Η χώρα και οι συμπολίτες μας δοκιμάζονται για άλλη μια φορά από τα τραγικά συμβάντα των ημερών. Ο καθένας συνεισφέρει με τον τρόπο του αυτές τις δύσκολες ώρες. Δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος από την προσπάθεια παροχής βοήθειας σε όσους την χρειάζονται. Και το ελάχιστο που μπορώ να κάνω είναι να διαθέσω για αυτόν το σκοπό όλα τα έσοδα από την προ πολλού προγραμματισμένη εμφάνιση μου στην Κάλυμνο. Δεσμεύομαι, μάλιστα, να συμμετάσχω σε οποιαδήποτε εκδήλωση η συναυλία οργανωθεί για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων συνανθρώπων μας, στους οποίους εύχομαι δύναμη , κουράγιο και πίστη στο πολυτιμότερο των αγαθών, στη ζωή. Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους φίλους των θυμάτων.

Ηλέκτρα

H παράσταση της Ηλέκτρας την Κυριακή 29 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Παπάγου είναι αφιερωμένη στα θύματα της φωτιάς. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των πληγέντων. Γενική είσοδος 13€

Γιάννης Πάριος

Η εταιρεία «Όψεις Πολιτισμού» που διοργανώνει την συναυλία του Γιάννη Πάριου, στην Πορφυριάδα Σχολή, στο Καρλόβασι, το Σάββατο 4 Αυγούστου, συμμετέχοντας στην προσπάθεια ανακούφισης των πυροπαθών οικογενειών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά, θα συνεισφέρει προσφέροντας μέρος των εσόδων της παραπάνω εκδήλωσης.

Πιστεύοντας ότι σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας όλοι πρέπει να σταθούμε αρωγοί στην ελάφρυνση των συνεπειών της ανείπωτης αυτής τραγωδίας.

Φωτεινή Βελεσιώτου

Μετά από κοινή απόφαση όλης της καλλιτεχνικής ομάδας της Φωτεινής Βελεσιώτου, αλλά και του ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Αμμοθίνες» Βασίλη Παυλόπουλου, όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια της σημερινής συναυλίας θα διατεθούν στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Συγκεκριμένα τα έσοδα θα κατατεθούν άμεσα στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό του «Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος» το οποίο κάηκε ολοσχερώς και απευθύνει έκκληση βοήθειας προς όλους προκειμένου να μπορέσει να ανακατασκευάσει τους χώρους του σχολείου, των αποθηκών και των δωματίων όπου φιλοξενούνταν 65 παιδιά.

MAMMA MIA

Το ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ, η Δέσποινα Βανδή και οι συντελεστές της παράστασης, ευαισθητοποιημένοι από την καταστροφική πυρκαγιά στις 23 Ιουλίου στο Μάτι, προσφέρουν όλα τα έσοδα της παράστασης που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 21:15, για τη στήριξη των πληγέντων, με γενική είσοδο 10 ευρώ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!