Yoko Οnο ετών 80 – Νέος Δίσκος και αποκαλύψεις για το John Lennon!

«Καταλάβαινα ότι ο Τζον τριγυρνούσε και φλέρταρε στο χώρο. Κάποια στιγμή εξαφανίστηκε σε ένα άλλο δωμάτιο και άρχισε να κάνει έρωτα με μια γυναίκα, κάνοντας μάλιστα…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
03/09/2013

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

πολλή φασαρία. Κάποιοι από τους προσκεκλημένους δυνάμωσαν τη μουσική για να μην ακούσω, αλλά, καθώς το πικάπ έπαιζε Μπομπ Ντίλαν -όχι και η πιο δυνατή μουσική- δεν κατάφεραν και πολλά. Ήταν μια πολύ τεταμένη σκηνή. Οι προσκεκλημένοι ήταν κυρίως δημοσιογράφοι και πρέπει να πω ότι αντιμετώπισαν τη σκηνή πολύ πολιτισμένα. Ήταν τη βραδιά που ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζορτζ Μακ Γκόβερν, έχασε την αμερικανική Προεδρεία από τον Ρίτσαρντ Νίξον. Ο ακτιβιστής Τζέρι Ρούμπιν μάς είχε καλέσει στο διαμέρισμά του. Ο Τζον ήταν πολύ αναστατωμένος και είχε πιει πολύ…»
Η Γιόκο Όνο είναι 80 ετών. Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το νέο προσωπικό της άλμπουμ, Take Me to the Land of Hell. Με αφορμή τα «καινούργια» της μιλάει στη βρετανική εφημερίδα Independent για τη δουλειά και τη ζωή της: «όχι παραμυθένια, αλλά γεμάτη», όπως δηλώνει χαρακτηριστικά.
«Δεν ακούω πολλά καινούργια πράγματα. Η μουσική μου είναι εντελώς ενστικτώδης. Σε όσους μου λένε ότι το είδος της μουσικής που φτιάχνω απευθύνεται σε νέους, απαντώ πως εγώ ασχολιόμουν με αυτό το είδος πριν καν γεννηθούν. Δεν έχω φτάσει ακόμα στο σημείο που να νιώθω ότι θέλω να παραιτηθώ. Προς το παρόν αψηφώ το ότι έγινα 80 κι ότι για την κοινωνία είμαι πια συνταξιούχος. Το να είσαι 80 ετών δεν είναι κάτι τρομακτικό. Τώρα πια η ζωή είναι πολύ πιο ελεύθερη. Έχω περισσότερη ενέργεια, περπατώ πολύ, δουλεύω συνεχώς. Οι 80άρηδες δε ζουν για τον ύπνο και το φαγητό. Χρειαζόμαστε την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια στη ζωή μας. Κι αυτά μας τα προσφέρει η εργασία. Η τέχνη είναι η αναπνοή μου. Εάν δεν το κάνω, αρχίζω να πνίγομαι».

Μοιραία η κουβέντα γυρνάει στο μυθικό σύντροφό της. «Η αγάπη νίκησε τελικά» λέει, λίγο μετά την αποκάλυψη πως η αιτία χωρισμού τους με τον Λένον το 1970 ήταν η απιστία. Την επόμενη μέρα, ο Λένον ζήτησε συγγνώμη. Της είπε ότι την αγαπάει και επικαλέστηκε το μεθύσι του ως δικαιολογία. Η Όνο κατάλαβε μετά το περιστατικό ότι δεν ήταν στην προσωπικότητα του Λένον να συμπεριφέρεται σαν κανονικός σύντροφος. Αγαπούσε περισσότερο την ελευθερία. Έτσι χώρισαν για 18 μήνες, κατά τους οποίους ο Λένον έκανε δεσμό με τη βοηθό του, May Pang. Τελικά επασυνδέθηκαν το 1975 και η Όνο έμεινε έγκυος στο γιο τους, Σον. «Το να του δώσω την ελευθερία του ήταν η λογική επιλογή» λέει η Όνο. Τότε, θυμάμαι, είχα πει: «Αφού, λοιπόν, μπόρεσες να κάνεις αυτό, τότε μπορείς να κάνεις ότι θέλεις».
Η ερώτηση που οι περισσότεροι της κάνουν είναι: «Μα καλά, πώς αντέχεις να ζεις στο σπίτι έξω από το οποίο δολοφονήθηκε ο άντρας σου;». «Μα ήταν το σπίτι μας. Και το σπίτι σου δεν το αφήνεις ποτέ» απαντά. Το να τη ρωτούν για τον Τζον Λένον, την κάνει να νιώθει ευτυχισμένη, διότι «όταν οι άνθρωποι μιλούν γι’ αυτόν και με ρωτούν πράγματα, τον νιώθω σαν να είναι ακόμα γύρω μου».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!