Χαμάμ - Οκτώβρης 2017

Δείτε το πρόγραμμα των μουσικών παραστάσεων της μουσικής σκηνής των Πετραλώνων.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Μουσική Σκηνή Χαμάμ των Πετραλώνων ξεκινά και φέτος να παρουσιάζει αφιερώματα και μουσικές παραστάσεις με γνώμονα το καλό, ελληνικό τραγούδι.

Σε έναν ιδιαίτερο χώρο, ένα πραγματικό παλιό Χαμάμ, η μουσική σκηνή υποδέχεται και φέτος πληθώρα καλλιτεχνών. Παράλληλα, για να συνοδεύσουν τις μουσικές σας απολαύσεις, σερβίρονται εξαιρετικά κρασιά από σπάνιους αμπελώνες που επιλέγει ο γνώστης Γιώργος Χατζηγιάννης, μοναδικές ποικιλίες με εκλεκτά αλλαντικά και τυριά σε λογικές τιμές.

Το πρόγραμμα για το υπόλοιπο του Οκτώβρη έχει διαμορφωθεί ως εξής:


Παρασκευή 13 Οκτωβρίου

Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Θανάσης Βασιλάς με τη συνδρομή των φίλων του και εξαιρετικών μουσικών, Βαγγέλη Κονταράτου στην κιθάρα και Σταύρου Καβαλλιεράτου στο κοντραμπάσο, επιμελήθηκε και θα παρουσιάσει ένα άριστα δομημένο λαϊκό πρόγραμμα με άξονα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Μαζί του δυο γνήσιες λαϊκές φωνές, ο Βασίλης Χαραλάμπους και η νεαρή τραγουδίστρια Βασιλική Στεφάνου.

Ο Βασίλης Χαραλάμπους παλιός γνώριμος του χαμάμ δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις μια κι έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα στα νυκτερινά κέντρα. Special guest και έκπληξη του προγράμματος η 24χρονη Βασιλική Στεφάνου με αξιόλογες σπουδές στο τμήμα Μουσικολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Σάββατο 14 Οκτωβρίου

Ο εξαιρετικός ερμηνευτής Δημήτρης Κοντογιάννης και η σπουδαία τραγουδίστρια Θεοδοσία Στίγγα, πλαισιωμένοι από έμπειρους και ταλαντούχους μουσικούς με επικεφαλής τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Κώστα Αναγνώστου. Το πρόγραμμά τους έχει αναφορές στη προσωπική τους πλούσια δισκογραφία, αλλά και στους μεγάλους διαχρονικούς συνθέτες μας.

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου

Ένα σπουδαίο γλέντι από μια νέα ομάδα μουσικών, αποτελούμενη από τον Αλέξανδρο Τσίτο στο βιολί, τον Μπάμπη Χατζόπουλο στο λαούτο, τον Βαγγέλη Παππά στο κλαρίνο, τον Γιάννη Βασιλάκη στα κρουστά και τη Σεμίνα Μανέτα στη φωνή. Θα μας ταξιδέψουν με πολύ κέφι από τη Σμύρνη στην Ηπειρωτική Ελλάδα, με μουσικές και τραγούδια που έχουν τη μοναδική δύναμη να ενώνουν τη μια περιοχή με την άλλη και τους λαούς να μοιράζονται όλα εκείνα που τους ενώνουν.

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου

Ο Βαγγέλης Τρίγκας με το Θόδωρο Μπρουτζάκη (πιάνο), τη Μαργαρίτα Καραμολέγκου (τραγούδι) και το Γιάννη Πλαγιανάκο (κοντραμπάσο) θα παρουσιάσουν νέες οργανικές συνθέσεις του Βαγγέλη Τρίγκα από το νέο του δίσκο «Όπτιμα», που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης ανθολογία τραγουδιών από το έντεχνο, παλιό λαϊκό και ρεμπέτικο, καθώς επίσης τραγούδια από μουσικά ρεύματα της Μεσογείου (Fados - Κάτω Ιταλία κ.λπ.) που το μουσικό σύνολο αποδίδει με το δικό του ιδιαίτερο ήχο, προσφέροντας μια διαφορετική ακρόαση που αποτελεί και νέα πρόταση.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου

Όταν το κλασικό συναντάει το rock, όταν το vintage παντρεύεται το μοντέρνο, όταν το έντεχνο jazzεύει και γίνεται groovy, αυτό δε μπορεί να σημαίνει τίποτε άλλο, παρά δύο ονόματα σε ένα show: «Πάνος Ζώης και Γιώργος Φωκάς».

Το μουσικό δίδυμο της Θεσσαλονίκης, μετά από πολλά χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας, έρχεται στην Αθήνα και υπόσχεται ένα show γεμάτο κέφι, ενέργεια και όμορφη διάθεση. Για πάνω από έξι χρόνια ο Πάνος Ζώης και ο Γιώργος Φωκάς, δύο τραγουδιστές προερχόμενοι από διαφορετικούς χώρους (του κλασικού και της ροκ αντίστοιχα και με πολλές διακρίσεις και επιτυχίες στο ενεργητικό τους), δημιουργούν με τις φωνές τους μια μαγική ατμόσφαιρα.

Οι δουλεμένες διφωνίες, το αστείρευτο κέφι, το πρόγραμμα, που περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια του ελληνικού έντεχνου, αλλά και διεθνούς ρεπερτορίου, δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που σίγουρα δεν περιμένει κάποιος να ακούσει από δύο άτομα και δεν είναι να απορείς που σε κάθε live τους γίνεται το αδιαχώρητο.

Ο Πάνος και ο Γιώργος έχουν μοιραστεί τη σκηνή με πολλά ονόματα του χώρου, όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Αντώνης Μιτζέλος, Ησαΐας Ματιάμπα, Ζακ Στεφάνου κ.α. Παράλληλα με τις συνεχείς εμφανίσεις τους, ο καθένας ετοιμάζει τη δική του προσωπική δισκογραφική δουλειά.

Info:


Μουσική Σκηνή Χαμάμ
Δημοφώντος 97, Πετράλωνα
Τηλέφωνο: 21 0342 1212

http://www.xamam.gr/

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!