Βράβευση της Νεκταρίας Καραντζή στο Φεστιβάλ «Σπάρτη, Παγκόσμια Πόλη»

Για τη σημαντική διαδρομή και συμβολή της στην παράδοση.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος θα βραβεύσει το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 20:00, τη διεθνώς αναγνωρισμένη λάκαινα ερμηνεύτρια και υμνωδό του βυζαντινού και Αρχέγονος παραδοσιακού μέλους Νεκταρία Καραντζή, για τη σημαντική διαδρομή και συμβολή της στην παράδοση, στην κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ «Σπάρτη, Παγκόσμια Πόλη», που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου - Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Σπάρτης «Ο Λεωνίδας», με τη συνεργασία και στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Αμφίπολης, του Δήμου Μονεμβάσιας και του Δήμου Ευρώτα.

Το τριήμερο φεστιβάλ που τείνει να γίνει θεσμός λόγω της μαζικής συμμετοχής και της πρωτοτυπίας του, θα πραγματοποιηθεί στο Κτήμα Νερόμυλος, στις Αμύκλες Σπάρτης, στις 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2018.
Δεκάδες σύλλογοι και όμιλοι συμμετέχουν εθελοντικά προκειμένου να αναπτυχθεί το πρόγραμμα του Φεστιβάλ που αφορά στην ιστορία, στον πολιτισμό, στην παράδοση και στην τέχνη. Εκθέσεις, συναυλίες, παραστάσεις, ομιλίες, παρεμβάσεις, δράσεις, προβολές, αφιερώματα, γαστρονομία κ.α.

Θεματικές ενότητες: «Νέοι: Μύθοι, θρύλοι & αλήθειες», «Λάκαινα: Παράδοση & Λαογραφία», «Παραδοσιακό Αντάμωμα Χορευτών», «Συγγραφείς και Μνημεία από το χθες στο σήμερα και το αύριο», «Μεγάλοι Λάκωνες».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Η Νεκταρία Καραντζή θα μετέχει επίσης στο Φεστιβάλ παρουσιάζοντας το μεσημέρι της ίδιας μέρας (Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, ώρα 12:15, την εισήγηση: «Λάκαινα, η γυναίκα σύμβολο»: Αναφορά στη δυναμική και όμορφη γυναίκα της Λακωνίας, μέσα από την ιστορία και τις λαογραφικές παραδόσεις.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!