Βινυλιο – κατάσταση στον Κεραμεικό!

Όλο το πρόγραμμα και όλες οι εκδηλώσεις - Activities Access Pass
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το Vinyl is back, η κορυφαία εκδήλωση για το βινύλιο, πάει στο «Cine Κεραμεικός», στην καρδιά της πόλης, το τριήμερο Παρασκευή 11, Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Δεκεμβρίου! Χιλιάδες βινύλια προς πώληση, συναυλίες, d.j. sets, προβολές, κληρώσεις, κυνήγι σπάνιων δίσκων, έξυπνες αγορές, συζητήσεις, πάρτι, πολλές εκπλήξεις και ισχυρή δόση 80ς.

Αφιέρωμα στα 80s

Σας λείπουν τα 80ς; Νοσταλγείτε την αγαπημένη σας δεκαετία; Τη δεκαετία με το δικό της χρώμα; Ε, λοιπόν, τα θρυλικά 80ς φέρνει ζεστά στο πιάτο σας το Vinyl is back καθώς θα είναι η κεντρική θεματική ενότητα διανθισμένη με εικόνα και ήχο στις διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις και ό,τι προκύψει μέσα από τις πρωτοβουλίες και προτάσεις των ανήσυχων βινυλιομανών!

Activities Access Pass


Για πρώτη φορά στο Vinyl is back θα υπάρχει ένα activities access pass, προαιρετικό για το κοινό, αξίας 5 ευρώ, με το οποίο ο κάτοχός του θα έχει πλήρη πρόσβαση σε όλες τις παράλληλες και ιδιαίτερες δράσεις του Vinyl is back, δηλαδή:

• ελεύθερη πρόσβαση στις συναυλίες,
• αγορές με έκπτωση από πάγκους εκθετών με την ειδική σήμανση,
• δωρεάν καφέ ή μπύρα ή αναψυκτικό,
• συμμετοχή σε κληρώσεις δίσκων βινυλίου,
• συμμετοχή σε κληρώσεις μηχανημάτων (ηχητικών, tablets κοκ)

Συναυλίες


«Jazz Heroes Live!» Τέσσερα ονόματα της ελληνικής jazz - blues σκηνής, οι Next Step Quintet, ο Γιώργος Κοντραφούρης με το Baby Trio του, η Τέρη Βακιρτζόγλου με το κουαρτέτο της Qualia και στην “μπλε νότα” της βραδιάς οι Blues Revenge του Ανδρέα Γκομόζια με guest τον βετεράνο Δημήτρη Πολύτιμο, συναντώνται για πρώτη φορά σε μοναδική συναυλία στο Vinyl is back και στο upstage Cine Κεραμεικός, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, 7 μ.μ., είσοδος με το activities access pass

«80ς Live!» Τέσσερα συγκροτήματα που σημάδεψαν τη δεκαετία του ’80 και υποστηρίζουν το βινύλιο με τις ηχογραφήσεις τους, συναντώνται όλα μαζί, για πρώτη φορά επί σκηνής, σε μια συναυλία που θα αποτελέσει το μουσικό γεγονός της χρονιάς! Οι No Man’s Land, Cpt. Νέφος, Libido Blume και Χωρίς Περιδέραιο το καθένα συγκρότημα με τη δική του ξεχωριστή ιστορία, σε μια συναυλία που έρχεται από την καρδιά των 80ς στο Vinyl is back και στο upstage Cine Κεραμεικός το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, 7.30 μ.μ., είσοδος με το activities access pass

Συζήτηση


Το Vinyl is back με αφορμή τη 6η διεξαγωγή του 11-13 Δεκεμβρίου στο Cine Κεραμεικός διοργανώνει συζήτηση με θέμα «80ς και βινύλιο». Την συζήτηση θα ανοίξει η διάλεξη του Στυλιανού Τζιρίτα με θέμα: «Κοινωνιολογία και σημειολογία του Αθηναϊκού Rock’n’Roll στη δεκαετία του ’80». Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Μάκης Μηλάτος. Στο καφέ του «Ianos» το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, 3.30 μ.μ.

Προβολή


Η ταινία για την ανεξάρτητη και ηρωική σκηνή των 80ς που θα αφήσει εποχή, «Εδώ Δεν Υπάρχει Άσυλο» του Μιχάλη Καφαντάρη (παραγωγής 2015), σε σενάριο – έρευνα Βασίλη Γιαννόπουλου και συμμετοχές των Anti Troppau Council, Ανυπόφοροι, Αρνάκια, Χωρίς Περιδέραιο, Clown, FMQ, Panx Romana, Libido Blume, Villa 21 κ.α. θα προβληθεί στο Vinyl is back και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Cine Κεραμεικός το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 5 μ.μ., ελεύθερη είσοδος.

80ς Party


O d.j. Πέτρος Μπρατάκος disco Barbarella φέρνει τα αυθεντικά πικάπ του Technics MK και τη δισκοθήκη του για ένα αυθεντικό βινυλιο - πάρτυ με όλες τις επιτυχίες 70ς – 80ς που χορεύουμε έως σήμερα.

D.J. Sets


Στη διάρκεια του τριημέρου στο Vinyl is Back στα decks θα είναι οι μουσικοί παραγωγοί: Petros Bratakos disco Barbarella, The Wanderers – Pure Vinyl Record Hop, Geo Vanakos Remember the Future – Friends Of Art, Γιάννης Παναγόπουλος, Πέτρος Αδάμ, Σάββας Συνοδινός κ.α.

Mystery Bag?


ΕKATO μαύρες σακούλες, σφραγισμένες, που θα περιέχουν τουλάχιστον 5 βινύλια η καθεμιά, σε άριστη κατάσταση, αποτελούν τον κορμό του μυστηριώδους παιχνιδιού βινυλίων με την επωνυμία Mystery Bag! Οι σακούλες θα στοιχίζουν από 10 ευρώ μόνο η καθεμιά, ενώ η αξία των δίσκων που περιέχει η κάθε σακούλα θα είναι σαφώς μεγαλύτερη. Οι λάτρεις του βινυλίου με την συμμετοχή τους στο Mystery Bag μπαίνουν ταυτόχρονα σε ένα συναρπαστικό κυνήγι 5 σπάνιων δίσκων που θα υπάρχουν μέσα στις 100 σακούλες!

Το Vinyl is back κρατά ζωντανό το βινύλιο και το σερβίρει ζεστό στο πικ-απ μας! Ένα πραγματικό show με μεγάλο πρωταγωνιστή το βινύλιο που αντέχει στο χρόνο, αναπτύσσεται παράλληλα με τη διαχρονικότητα του βινυλίου.

Ποιοι συμμετέχουν στο «Vinyl is back»


Καταστήματα πώλησης δίσκων
Ιδιώτες/ Συλλέκτες δίσκων
Δισκογραφικές εταιρείες που παράγουν δουλειές καλλιτεχνών και σε δίσκους βινυλίου
Μηχανήματα αναπαραγωγής δίσκων (πικάπ, ενισχυτές κοκ)
Αξεσουάρ για βινύλια
Είδη αποθήκευσης δίσκων βινυλίου
Αξεσουάρ και ανταλλακτικά για πικάπ
Έπιπλα/Βάσεις για ηχοσυστήματα
Μουσικές Αφίσες
Μουσικά T-shirts & Μπλούζες
Μουσικά Βιβλία
Handmade Express Bazaar

*Η ηχητική και οπτική υποστήριξη του Vinyl is back στην διάρκεια όλου του τριημέρου στον κυρίως χώρο (mainstage) του Cine Κεραμεικός είναι της εταιρίας “Βιντεορυθμός” και στο upstage όπου θα γίνουν τα live την ηχητική κάλυψη ανέλαβε ο Χρήστος Ψωμακέλης.

Info:


Χώρος: Cine Κεραμεικός Κερακειμού 58 και Μαραθώνος 13, Κεραμεικός
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ
Ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου: 4 μ.μ. - 8 μ.μ.
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου: 11 π.μ. – 8 μ.μ.
Κυριακή 13 Δεκεμβρίου: 11 π.μ. – 8 μ.μ.

Facebook: Vinyl is back (official event) 11-13.12.2015 / Cine Κεραμεικός
www.vinylisback.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!