Ute Lemper – «Διαφωνώ με την Μέρκελ, εκτιμώ τους Έλληνες»

Τραγουδίστρια, χορεύτρια, ηθοποιός, μουσικός, ζωγράφος και μοντέλο, το «τρομερό παιδί της παγκόσμιας μουσικής σκηνής», η «μούσα των…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

μεγάλων δημιουργών », η «μεγαλύτερη σόουγουμαν του πλανήτη» - κατά πολλούς- επιστρέφει στην Ελλάδα για μία παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και δύο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Με αφορμή τις νέες αυτές εμφανίσεις της, η Ούτε Λέμπερ αναφέρεται στην οικονομική κρίση που μαστίζει τον τόπο μας: «Παρακαλώ, μην με σκεφτείτε σαν τη Γερμανίδα που έρχεται – δεν ζω καν στη Γερμανία. Μπορεί άλλωστε να διαφωνώ σε πολλά με την Άνγκελα Μέρκελ. Εκτιμώ πάρα πολύ τους Έλληνες και πιστεύω σε αυτούς. Λύσεις δεν έχω να προτείνω εγώ, όμως βλέποντας τις κοινωνίες έτσι δεν μπορεί παρά ο νους σου να είναι κοντά στον άνθρωπο» δήλωσε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ενώ ανακαλεί στη μνήμη της ένα διάλογο με τον πρώην δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη πάνω στην Ακρόπολη.

«Πρέπει να ήταν περίπου πριν από δυο τρία χρόνια, όταν σε μια επίσκεψη στην Ακρόπολη θυμάμαι είχα μιλήσει για την κατάσταση και για την κρίση με τον τότε δήμαρχο. Και μου είχε πει, τότε, ότι δεν ανησυχούσε καθόλου. Το αναφέρω σήμερα αυτό, γιατί, θυμάμαι, μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση».

Η Ούτε Λέμπερ θα πραγματοποιήσει τρεις παραστάσεις ως «Τζένη των Πειρατών» ερμηνεύοντας τα τραγούδια των Μπρεχτ και Βάιλ που την ανέδειξαν. Την 1η Μαρτίου θα βρεθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ενώ στις 3 & 4 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πηγές:
metrogreece.gr, Τα Νέα

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!