Τζώρτζης & Στέλιος Βαμβακάρης έσμιξαν τραγουδώντας Μάρκο

Με πρώτο καλεσμένο το Στέλιο Βαμβακάρη ξεκίνησαν οι ρεμπέτικες βραδιές του Γιώργου Τζώρτζη και των Erhontes, με τίτλο «Από Την Αρχή», στο «Αν Groundfoor» στα Εξάρχεια.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
17/10/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Στην πρώτη από τις τρεις βραδιές, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, ο Γιαννιώτης ρεμπέτης και δημοτικός ερμηνευτής Γιώργος Τζώρτζης είχε την πρώτη έκπληξη για τους πιστούς του φίλους, καθώς προσκάλεσε το Στέλιο Βαμβακάρη, που με το μπουζούκι του ξεκίνησε να τραγουδά μια παραγγελιά, το «Όσοι έχουνε πολλά λεφτά» του Μάρκου, ανεβάζοντας το κέφι ακόμη παραπάνω στο μαγαζί. Συνολικά είπε τέσσερα τραγούδια δίνοντας το δικό του τόνο στο μουσικό πρόγραμμα του Γιώργου Τζώρτζη, που ήταν γεμάτο από παλιά ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και μια σειρά καινούργιων τραγουδιών από τον καινούργιο δίσκο του.

Ο Γιώργος Τζώρτζης έχει να κάνει δίσκο από το 2006, όταν κυκλοφόρησε «Το μυαλό μου ξενιτιά» σε στίχους του Ηλία Κατσούλη, με ερμηνευτή τον ίδιο και τη Μαρία Παπαλεοντίου.

Ο Γιώργος Τζώρτζης με το μπαγλαμά του μοιράστηκε το πάλκο με το Στέλιο Βαμβακάρη κι ετοιμάζει τώρα άλλες δύο ρεμπέτικες και παραδοσιακές βραδιές τις Παρασκευές 21 και 28 Οκτωβρίου, στο στέκι της οδού Σολωμού κοντά στην Πλατεία Εξαρχείων με καλεσμένους έκπληξη αλλά και με τον Στέλιο.

Ο Τζώρτζης έχει αποκτήσει το δικό του κοινό στην Αθήνα με τις αυθεντικές ερμηνείες του με την ιδιόμορφη φωνή του και τη βαθιά γνώση του στο ρεμπέτικο και παραδοσιακό τραγούδι, το οποίο έδωσε το παρών και στην πρώτη του εμφάνιση στο «Αν Groundfoor».
stelios
Φωτογραφία: Γιάννης Κανελλόπουλος

Ο Γιώργος Τζώρτζης γεννήθηκε το 1953 στην Παρδαλίτσα Ιωαννίνων, ένα χωριό της Λάκκας Σουλίου, όπου και έζησε μέχρι τα 12, όταν ήρθε στα Γιάννενα. Αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Έκανε μουσικές σπουδές στο ελληνικό ωδείο µε το Γιάννη Ιωαννίδη, τις οποίες συνέχισε στη δυτική Γερμανία (Στουτγκάρδη) και στη Γαλλία (Παρίσι). Το 1983 επέστρεψε στην Αθήνα και άρχισε να παίζει και να τραγουδά σε χώρους ζωντανής μουσικής και στο μαγαζί όπου είχε ο ίδιος από το 1985 έως το 1997 που ήταν στην Καισαριανή με το όνομα «Το παλιό μας σπίτι». Δε μπήκε στη περιπέτεια της «καριέρας», χωρίς όμως να πάψει ποτέ να εμφανίζεται σε χώρους ζωντανής μουσικής, κάτι που κάνει επιτυχώς έως σήμερα.

Το συγκρότημα του Γιώργου Τζώρτζη Οι Echontes αποτελούν οι:

Τσατσάνης Χρήστος - κιθάρα, τραγούδι
Παναγόπουλος Ηλίας - μπουζούκι, τραγούδι
Καμπουράκης Αλέξανδρος - ακορντεόν
Πανταζής Λευτέρης - κόντραμπάσο
Τζώρτζης Γιώργος - μπαγλαμά, τραγούδι

*Ο Γιώργος Τζώρτζης και Οι Echontes μουσικό πρόγραμμα «Από Την Αρχή» στο An Groundfloor (Σολωμού 13 - Εξάρχεια, 210 3305056) την Παρασκευή 21 και 28 Οκτωβρίου, 10.30 μ.μ., είσοδος: 10 ευρώ
erx

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!