Το Υπουργείο Υγείας ακύρωσε το Woodstock 50!

Όνειρο ήταν και πάει…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
30/04/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H απόπειρα να αναβιώσει το Woodstock, γιορτάζοντας την 50η του επέτειο έπεσε στο κενό. Άλλη μια φορά που προσπάθεια μίμησης του αυθεντικού αποτυγχάνει επιβεβαιώνοντας ότι το πρωτότυπο δύσκολα αντιγράφεται.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται Woodstock, μετά το 1969, όπως το πετυχημένο Woodstock ’94, αλλά αυτή ήταν θεωρητικά η πιο οργανωμένη, με τις περισσότερες συμμετοχές, όπως είχαν εξαγγείλει οι διοργανωτές που ως φαίνεται δεν τα είχαν προβλέψει όλα στην εντέλεια, αλλά ούτε κατάφεραν να είναι συνεπείς στο κοινό που θα παρακολουθούσε το Woodstock 50.

Το Woodstock 50, που είχε προγραμματιστεί να συμπέσει με την 50ή επέτειο του θρυλικού φεστιβάλ μουσικής, ακυρώθηκε, σύμφωνα με το Rolling Stone και το Billboard.

Παρόλο που ανακοινώθηκε στις αρχές Μαρτίου η λίστα με όλα τα αστέρια - με τους Jay-Z, Miley Cyrus, Dead & Company, Raconteurs, Killers, Dead & Company, John Fogerty, Robert Plant και δεκάδες ακόμη ονόματα, που θα συμμετείχαν, συμπεριλαμβανομένων εκδηλώσεων για μια αυθεντική γιορτή Woodstock, η προπώληση των εισιτηρίων για το φεστιβάλ δεν ξεκίνησε την προγραμματισμένη Ημέρα της Γης, στις 22 Απριλίου, η οποία ανακοινώθηκε, λόγω μη έγκρισης των σχετικών αδειών.

Το φεστιβάλ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έλαβε άδεια μαζικής συγκέντρωσης από το υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης.

Τη Δευτέρα, ο Dentsu, ένας από τους κύριους επενδυτικούς βραχίονες του φεστιβάλ, ανακοίνωσε ότι το Woodstock 50, οργανωμένο εν μέρει από τον συνιδρυτή του Woodstock ‘69, Michael Lang, δεν θα προχωρήσει.

"Είναι ένα όνειρο για τις υπηρεσίες μας να δουλεύουν με ιστορικά εμπορικά σήματα και να συνδέονται με σημαντικές κινήσεις. Έχουμε μια ισχυρή ιστορία παραγωγής εμπειριών που φέρνουν τους ανθρώπους μαζί γύρω από κοινά ενδιαφέροντα και γι' αυτό επιλέξαμε να είμαστε μέρος του Φεστιβάλ της 50ης Επετείου του Γούντστοκ", δήλωσε ο Dentsu.

Η εταιρεία συνέχισε: "Παρά την τεράστια επένδυση χρόνου, προσπάθειας και της δέσμευσής μας, δεν πιστεύουμε ότι η παραγωγή του φεστιβάλ μπορεί να πραγματοποιηθεί ως ένα γεγονός άξιο του ονόματος του εμπορικού σήματος Woodstock, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την υγεία και την ασφάλεια των καλλιτεχνών, τους εταίρους και συμμετέχοντες. Ως αποτέλεσμα και μετά από προσεκτική εξέταση, το Amplifi Live της Dentsu Aegis Network, συνεργάτη του Woodstock 50, αποφάσισε να ακυρώσει το φεστιβάλ. Όσο δύσκολο κι αν είναι, πιστεύουμε ότι αυτή είναι η πιο συνετή απόφαση για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Σε μια συνέντευξη Τύπου που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο το Woodstock 50, ο Lang είπε για την εκδήλωση: "Αυτό που έχουμε συγκεντρώσει εδώ είναι ένας συνδυασμός μερικών από τους μεγάλους καλλιτέχνες της εποχής και πολλών από τους μεγάλους καλλιτέχνες του σήμερα και ελπίζουμε κάποιους από τους μεγάλους καλλιτέχνες του αύριο. Πολλοί από αυτούς τους καλλιτέχνες είναι αφοσιωμένοι στην κοινωνική αλλαγή, έχουν τα δικά τους ζητήματα που υποστηρίζουν, αλλά υποστηρίζουν και αυτά τα παγκόσμια ζητήματα της αλλαγής του κλίματος και της Μαύρης Ζωής.

"Το Woodstock είναι ένα φαινόμενο που εδώ και 50 χρόνια έχει επιστήσει την προσοχή στις αρχές του και τις φήμες που μπορούν να συνδεθούν με αυτή την προσοχή", είπε ο Lang, απορρίπτοντας τις φήμες. Ωστόσο, μετά από μια εβδομάδα που πέρασε χωρίς ενημερωμένες πληροφορίες εισιτηρίων, ο Dentsu ακύρωσε το Woodstock 50 τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τον Billboard, το φεστιβάλ ακυρώθηκε λόγω ανησυχιών σχετικά με την ικανότητα της διοργάνωσης, την έκδοση αδειών και την ετοιμότητα του τόπου.

Ο σταθμός Watkins Glen της Νέας Υόρκης έχει δει κι άλλα μεγάλα μουσικά φεστιβάλ να ακυρώνονται, όπως το 2018, το Curveball του Phish, όταν αφαιρέθηκε η άδεια την τελευταία στιγμή λόγω των συνθηκών ύδατος στο χώρο του φεστιβάλ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!