Το video με τα highlights του Summer Nostos Festival 2018

Μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή από 17 ως 24 Ιουνίου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
02/07/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Summer Nostos Festival είχε απ’ όλα: Μουσική, χορό, αθλητισμό, πρωτότυπες παραστάσεις, συζητήσεις, παιχνίδια, σύγχρονη τέχνη, το 7ο Διεθνές Συνέδριο του ΙΣΝ για την Κοινωφελή Δράση και ένα εντυπωσιακό line up με μεγάλα ονόματα από Ελλάδα και εξωτερικό.

186.000 επισκέπτες μοιράστηκαν στιγμές ενός πολυσυλλεκτικού φεστιβάλ που έχει ελεύθερη, δωρεάν είσοδο και μία πρόταση για τον καθένα.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ως οικοδεσπότης, διοργανωτής και αποκλειστικός δωρητής του SNFestival θα επιστρέψει και του χρόνου, από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου, 2019.

Σύντομη αναδρομή στη μουσική & το χορό στο SNF


Από το χώρο της κλασικής και σύγχρονης μουσικής ξεχώρισε η εμφάνιση της Joyce Di Donato, μιας από τις πλέον διάσημες λυρικές τραγουδίστριες στον κόσμο, το «ζωντανό ντοκιμαντέρ» του Sam Green για το εμβληματικό Kronos Quartet και η παρουσίαση του έργου του πρόωρα χαμένου συνθέτη Jóhann Jóhannsson από το American Contemporary Music Ensemble και το Theatre of Voices. Από τις πλέον επιτυχημένες συναυλίες ήταν αυτή των Στέρεο Νόβα με χιλιάδες κόσμου, ενώ από τις πολυαναμενόμενες εμφανίσεις που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων από όλη την Ελλάδα ήταν αυτή του John Cale & Band. Στα highlights του φεστιβάλ και η εμφάνιση των θρυλικών Animal Collective και της εντυπωσιακής, ελληνικής καταγωγής νέο-folk soul, R&B τραγουδίστριας Lianne La Havas. Οι συναυλίες της Άννας Βίσση και των Onirama ήταν δύο εκρηκτικές βραδιές που μετατράπηκαν σε αληθινό πάρτυ για πολυάριθμο κοινό της πόλης. Μοναδικό χρώμα και ρυθμό στο φετινό φεστιβάλ έδωσε η αισθαντική Yasmine Hamdan, καθώς και οι καλλιτέχνες - DJs από την Αφρική, εκπρόσωποι της ηλεκτρονικής σκηνής της ηπείρου, που έφεραν στο φετινό SNFestival τοπικούς ήχους, διαλέκτους και στοιχεία της παράδοσής τους.

Στην ενότητα του Χορού και των Performances οι παραστάσεις που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κοινού ήταν πολλές και ξεχωριστές και γέμισαν ασφυκτικά τους χώρους όπου παρουσιάστηκαν: Τo Studio Company του American Ballet Theater, η αμερικανική ομάδα θεάτρου Theater of War Productions που επέστρεψε με ένα επίκαιρο έργο, εμπνευσμένο από το τελευταίο κήρυγμα του Martin Luther King Jr., The Drum Major Instinct, η δυναμική χορογραφία του Δάφνι Κόκκινου με τη Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και η συνεργασία - έκπληξη με το ABT Studio Company, η Αμερικανίδα Monica Bill Barnes με το ιδιότυπο Happy Hour, ο Διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κωνσταντίνος Ρήγος και το Χοροθέατρο Οκτάνα που παρουσίασαν μια μυθική παράσταση μπαλέτου, ο Φωκάς Ευαγγελινός με την παράσταση Χορεύοντας στη Σκακιέρα και τον διάσημο σκακιστή Γκάρι Κασπάροφ να είναι παρών και να σχολιάζει έναν επικό αγώνα του. Μάγοι, stand-up comedians, δάσκαλοι χορού, χορευτές, καταξιωμένοι καλλιτέχνες δρόμου ήταν εκεί, κάθε μέρα. Εκεί ήταν και ο εφευρέτης και καλλιτέχνης John Edmark ο οποίος ξεναγούσε μικρούς και μεγάλους στα πιο απίθανα μυστικά των μαθηματικών και της φύσης, αλλά και ο σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς που για τέσσερις ημέρες παρουσίαζε τον Καραγκιόζη και την καινούρια περιπέτειά του παρέα με τους Όρνιθες.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!