Το πολυφωνικό σχήμα «Διώνη» παρουσιάζει το δίσκο του στη Θεσσαλονίκη

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο του πολυφωνικού ηπειρώτικου τραγουδιού, σε επιμέλεια Γιάννη Αγγελάκα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
13/12/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, στο φιλόξενο εργαστήρι χορού και μουσικής «Χορόδεντρο» θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο η παρουσίαση του πρώτου δίσκου του σχήματος «Διώνη», που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group.

Το σχήμα «Διώνη» θα παρουσιάσει ζωντανά τα μοναδικά πολυφωνικά τραγούδια της Ηπείρου που περιλαμβάνονται στο δίσκο «Διώνη», τον οποίο έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Αγγελάκας.

Το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι, είναι ένα πρωτότυπο είδος της ελληνικής λαϊκής πολυφωνίας και αποτελεί, εδώ και αιώνες, παράδοση δημιουργίας και έκφρασης της συγκεκριμένης περιοχής.

Οι εκτελέσεις των τραγουδιών, που θα ακουστούν στην παρουσίαση και συμπεριλαμβάνονται στην έκδοση προέκυψαν ύστερα από έρευνα και μελέτη των εκτελέσεων που ήδη υπήρχαν, αλλά και μέσα από πρόβες, αναζητήσεις, δοκιμές, ανταλλαγές ιδεών και εμπειριών, φέρουν την υπογραφή και το ύφος - ηχόχρωμα της «Διώνη», έτσι, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί στο πέρασμα των χρόνων από το «σμίξιμο» των φωνών του σχήματος.

Το σχήμα «Διώνη» αναδεικνύει με συγκινητικό τρόπο αυτά τα, λειασμένα από τα κύματα του χρόνου, τραγούδια που προκαλούν δέος με την ομορφιά και την ανέγγιχτη νεότητά τους.

Το σχήμα «Διώνη» αποτελούν οι: Ευαγγελία, Παρασκευή και Χριστίνα Γκόγκου, Ειρήνη και Παναγιώτα Κολιούση και Ανθή Κύρκου.
48378658 2090191654626786 4097334719471943680 o
Το «Χορόδεντρο» βρίσκεται στην οδό Καθολικών 4 στη Θεσσαλονίκη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!