«Το Μικιό» - Παραδοσιακό Κρητικό Μεζεδοπωλείο στο Παλαιό Φάληρο

Ένα κρητικό μεζεδοπωλείο, αλλά και σημείο συνάντησης λειτουργεί τα τελευταία δύο χρόνια στο Παλαιό Φάληρο, ένα καλλιτεχνικό στέκι…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

όπου πραγματοποιούνται και εκδηλώσεις, όπως η παρουσίαση του δίσκου «Ένα ένα» του Άρη Βλάχου με το Σταμάτη Κραουνάκη.

Με γνώμονα τη μαγειρική τέχνη της γιαγιάς Ελισάβετ από τον Αποκόρωνα Χανίων, η συνονόματη εγγονή της και ο σύζυγος της Πέτρος, ιδιοκτήτες του παραδοσιακού μεζεδοπωλείου, πειραματίζονται παρουσιάζοντας απλά πιάτα σε πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς, σε ένα μικρό και παρεΐστικο περιβάλλον.

Στόχος τους είναι η ανάδειξη των δυνατοτήτων των απλών και φρέσκων υλικών και προϊόντων, που προμηθεύονται αποκλειστικά από την Κρήτη.

Καλτσούνια με αρωματικό δυόσμο, πεντανόστιμα ντολμαδάκια, φίνες σφακιανές πίτες, σπιτικές μαραθόπιτες, χωριάτικο απάκι και άλλες δημιουργικές συνταγές, στις οποίες η ανάμειξη διαφορετικών υλικών, παντρεύει γεύσεις με μοναδικά αρώματα. Όλα τα πιάτα εμπλουτίζονται με τον βιολογικό «χυμό» ελιάς που φτάνει ως εδώ από το μοναστήρι Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων.

Δροσερή σπιτική τσικουδιά και χανιώτικος μαρουβάς , ανάμειξη από τις ποικιλίες «ρωμαίικο και κοτσιφάλι» θα συντροφέψει αρμονικά το γευστικό σας ταξίδι στην Κρήτη, ενώ θα ξεδιψάσετε μοναδικά με τα υπέροχα αναψυκτικά «Γεράνι».

«Το Μικιό»
Αγίου Αλεξάνδρου 58
Παλαιό Φάληρο

Τηλέφωνο κρατήσεων 6946 995740

Τιμή κατά άτομο με ποτό (κρασί, ρακί, μπύρα, αναψυκτικό) 10 -15 ευρώ


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!