Το Μέγαρο… μιλάει και ελληνικά

Ποιες εκδηλώσεις ελληνικής μουσικής φιλοξενεί τη νέα καλλιτεχνική περίοδο 17-18 το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Χίλιους καλλιτέχνες που θα εμφανισθούν σε 200 εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού, φιλοξενεί την καλλιτεχνική περίοδο 2017-2018, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πολλαπλές συναυλίες όχι μόνο κλασικής, αλλά και ελληνικής και παραδοσιακής, έθνικ, τζαζ και ροκ μουσικής περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα.

Το στίγμα της ελληνικής μουσικής είναι και φέτος έντονο, καθώς έργα αγαπημένων συνθετών και τραγουδοποιών παρουσιάζονται στο πλαίσιο του κύκλου Μουσικά Πορτρέτα. Η πρώτη μουσική προσωπογραφία είναι του Νίκου Πλατύραχου, συνθέσεις του οποίου θα ερμηνεύσει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ («Χωρίς φωνές» 11/12/2017), ενώ η δεύτερη ανήκει στον Μιχάλη Γρηγορίου («Η Λήδα και ο κύκνος» 17/1/2018). Τον ίδιο μήνα παρουσιάζεται το πορτρέτο της Λένας Πλάτωνος με τραγούδια της δισκογραφίας της και δημιουργίες της σε ποίηση Έμιλυ Ντίκινσον (26/1/2018), ενώ τον Φεβρουάριο το Κουιντέτο Πνευστών Αίολος και ο πιανίστας Δημήτρης Κούκος αναδεικνύουν συνθέσεις του Περικλή Κούκου (1/2/2018). Τον ίδιο μήνα, το κοινό θα ξανατραγουδήσει το «Πνευματικό εμβατήριο» και τη «Ρωμιοσύνη» του Μίκη Θεοδωράκη, ένα από τα πλέον συγκλονιστικά μουσικοποιητικά έργα του μεγάλου συνθέτη μας (23/2/2018). Η σειρά των φετινών προσωπογραφιών ολοκληρώνεται στα τέλη Μαρτίου με τον πολύπλευρο Αλκίνοο Ιωαννίδη, («Τρίπτυχο» 29 & 30/3/2018), συνθέσεις του οποίου έχουν παρουσιαστεί από ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για ξύλινα και χάλκινα προορίζονται τα κομμάτια που θα ακουστούν στη συναυλία Τα χάλκινα της Γουμένισσας με τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Δημήτρη Μπάση και την Αρετή Κετιμέ (18/11/2017) αλλά και στο Αφιέρωμα στον Σπύρο Σαμάρα με τη Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» (25/11/2017). Στο Αφιέρωμα (συμπαραγωγή με τη Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος») λαμβάνουν μέρος η σολίστ της ΕΛΣ Βασιλική Καραγιάννη, η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας «Δημόδοκος» και η Δημοτική Χορωδία San Giacomo. Στο πόντιουμ, ο Σωκράτης Άνθης.

Κατά τα άλλα το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα αστέρια του παγκοσμίου στερεώματος τη Μάρλις Πέτερσεν, την Ορχήστρα Μπαρόκ του Φράιμπουργκ και τον Ρενέ Γιάκομπς να κάνουν την αρχή τον Οκτώβριο, και τον μαέστρο-σύμβολο Γκουστάβο Ντουνταμέλ με την ορχήστρα-φαινόμενο, τη Συμφωνική Σιμόν Μπολίβαρ από τη Βενεζουέλα, να γράφουν τον επίλογο της φετινής σεζόν τον προσεχή Ιούλιο.
Eikastiko_PolkaDotDesign_MMA_2017-2018.JPG
Βίντεο για τη νέα σεζόν του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών:

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!