Το κλάμα του Καρρά

(VIDEO) Ο Βασίλης Καρράς έριξε κάτω το βλέμμα και σκούπισε τα δάκρυα από τα μάτια του…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
05/09/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
καθώς το κοινό τον αποθέωνε: «Βα-σί-λης! Βα-σί-λης!». Οι ιαχές συνεχίστηκαν για περισσότερα από δύο λεπτά και στη συνέχεια, με δυσκολία από τη συγκίνηση, εκείνος τραγούδησε τους πρώτους στίχους του «Περιττό να σου πω».

Την παραπάνω σκηνή, που ακολούθησε μετά το «Νύχτα ξελογιάστρα» περιγράφει ανάγλυφα σε άρθρο της η Ζωή Λιάκα που δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και συνεχίζει:

Καθώς το κοινό είχε πάρει πάνω του τη «Νύχτα ξελογιάστρα», ο Βασίλης Καρράς πλησίασε το μικρόφωνο και είπε: «Αν κανένας περίμενε την ολοκλήρωση μετά από εδώ, εγώ σήμερα έχω ολοκληρωθεί σαν καλλιτέχνης, σαν άνθρωπος. Δεν θέλω τίποτα άλλο στη ζωή μου… Εισπράττω αυτήν την αγάπη που εισπράττω σήμερα… Μακάρι ο Θεός να μου ‘δινε τη δύναμη να την μοιράσω».

Η περίπτωση του Βασίλη Καρρά και η αποδοχή του από κοινό και συναδέλφους, απ’ όλα τα μήκη και πλάτη του τραγουδιού είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή. Έχει όμως τη δική της εξήγηση.

Ο συγγραφέας και διευθυντής του ogdoo.gr Κώστας Μπαλαχούτης στο άρθρο του «Ο ωραίος Βασίλης Καρράς», μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Το λαϊκό τραγούδι στο πολύχρονο διάβα του ερμηνεύτηκε πιστά και ορθά από ανθρώπους που είχαν ζήσει στο πετσί τους τις δυσκολίες και τις αδικίες.

Το συναίσθημα, οι μνήμες βγαίνουν απ’ την καρδιά και γίνονται φράσεις μουσικές, ξεπερνώντας τις όποιες αδυναμίες. Δεν έχει σημασία πόσες οκτάβες μπορεί να ανέβεις και να κατέβεις. Το τραγούδι δεν είναι πρωτάθλημα. Θέλει αλήθεια, ψυχή και προσωπικότητα».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!