«Το Φορτηγό» του Σαββόπουλου στη Δήλο!

Ο Διονύσης Σαββόπουλος και χαρισματικοί νέοι τραγουδοποιοί στον ιδιαίτερο αρχαιολογικό χώρο της Δήλου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μαζί του οι: Κατερίνα Πολέμη, Θέμος Σκανδάμης, Εύη Μάζη, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Δημήτρης Λάππας.

Μισός αιώνας συμπληρώνεται φέτος από την πρώτη κυκλοφορία του ιστορικού πια βινυλίου «Φορτηγό» και ο Διονύσης Σαββόπουλος αυτόν τον Δεκέμβρη το παρουσίασε ζωντανά, αρχικά στην αίθουσα του αρχαιότερου Φιλολογικού Συλλόγου της πόλης των Αθηνών, την αίθουσα του «Παρνασσού» και κατόπιν στον πολυχώρο τέχνης Gazarte.

Η παράσταση θεωρήθηκε σταθμός για την ελληνική μουσική σκηνή με πολλούς κριτικούς να την κατατάσσουν ως την καλύτερη του δημιουργού μέχρι σήμερα και την παρακολούθησαν χιλιάδες άνθρωποι και πλήθος καλλιτεχνών από όλο το φάσμα των τεχνών.

Στον ιδιαίτερο αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, στέκονται πλάι του κάποιοι χαρισματικοί νέοι τραγουδοποιοί -που έχουν ξεκινήσει ήδη το δικό τους συναρπαστικό μουσικό ταξίδι- προκειμένου να τον συνοδεύσουν, να τραγουδήσουν και να γιορτάσουν μαζί του.

Θα ακούσουμε τα τραγούδια και τις ιστορίες του Φορτηγού, θα δούμε πώς ο γνωστός και διακεκριμένος πλέον Σαββόπουλος του 2016 συναντά τον άγνωστο και νεαρό Σαββόπουλο του 1966 και πώς ερμηνεύει τώρα, μετά από πενήντα χρόνια, τα τραγούδια εκείνου, του πρώτου του δίσκου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από τα 12 τραγούδια του Φορτηγού θα ακουστούν κι εκείνα όπως η «Θανάσιμη μοναξιά του Α.Α.» ή η «Αμνηστεία ’64» -που μπορεί να κόπηκαν απ’ τη λογοκρισία το ’64 - ‘65, γράφτηκαν όμως τότε και επομένως ανήκουν στην ίδια συλλογή τραγουδιών.

Ήχος: Γιάννης Τούντας
Φώτα: Περικλής Μαθιέλης
Εικαστικό: Αλέξης Κυριτσόπουλος
Ενδυματολόγος: Ζαΐρα Φαληρέα
fortigottr.jpg

Info:


Σάββατο 10 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.
Εισιτήριο: 40€ (συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά Μύκονος - Δήλος - Μύκονος)
Προπώληση: Στη Μύκονο, στα γραφεία της ΚΔΕΠΠΑΜ στο Ματογιάννι

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!