Το έργο του Jon Lord των Deep Purple σε δύο συναυλίες

(PHOTOS) Η ροκ μουσική συνεχίζει να εμπνέει στις μέρες μας και το νέο για τους φίλους των Deep Purple και ιδιαίτερα του Jon Lord είναι πολύ ευχάριστο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
21/11/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα τολμηρό εγχείρημα στήνεται αυτές τις μέρες, καθώς η Dominus Rock Band ετοιμάζεται να παρουσιάσει live σε δύο συναυλίες της το «Malice in Wonderland» του δίσκου που κυκλοφόρησε ο John Lord ως Paice Ashton and Lord, μαζί με τους Ian Paice και Tony Ashton και είναι το μοναδικό που ηχογράφησαν μαζί οι τρεις μουσικοί.

Το πρότζεκτ αυτό είναι βασισμένο πάνω σε μια ιδέα που είχε ο οργανίστας των Dominus Rock Band, Πάνος Πολίτης, που και στο παρελθόν έχει ερμηνεύσει αποσπάσματα από την εργογραφία του Lord (1941-2012). Να σημειωθεί ότι ο πυρήνας των DRB συμμετείχε στην πρόσφατη συναυλία της Καμεράτας με έργα των Deep Purple στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το «Malice in Wonderland» θα παρουσιαστεί ζωντανά σε δύο συναυλίες, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στον πολυχώρο Άννα & Μαρία Καλουτά (Τιμοκρεόντος 6Α, Αθήνα), πίσω από τον Άγ. Σώστη, στη Λ. Συγγρού, στις 9 μ.μ.

Για την απίστευτη ιστορία πίσω από το έργο του Jon Lord μίλησε στο Ogdoo.gr ένας από τους σπέσιαλ guests στο «Malice in Wonderland», ο μπασίστας και συνθέτης Γιάννης Γρηγορίου: «Είναι μια ιδέα του Πάνο Πολίτη του χαμοντίστα της D.R.B. που ανέκαθεν είχε λατρεία στους Deep Purple και ιδιαίτερα στον Jon Lord. Η ιστορία ξεκινά όταν θα έρχονταν στην Ελλάδα οι D.P. κι έψαχναν ένα Hammond για τη συναυλία τους στο κλειστό του ΟΑΚΑ (13/4/2000). Η παραγωγή απευθύνθηκε στον Πάνο που δέχθηκε μετά χαράς με την αξίωση μιας συνάντησης με τον Lord. Συναντήθηκαν λοιπόν στο Ιντερκοντινένταλ και περιμένοντας να κατέβει από το δωμάτιό του, ο Πάνος άρχισε να παίζει τα έργα του Lord σ’ ένα πιάνο που υπήρχε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου. Εκεί που έπαιζε, του χτυπά την πλάτη κάποιος και ήταν ο Lord! Καλά εσύ που τα έμαθες να τα παίζεις; Από το αυτί μου! Έγιναν αμέσως φίλοι. Μάλιστα ήταν να παρουσιαστούν τα έργα του Lord μαζί με τον Πάνο, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβαν καθώς ο Lord απεβίωσε. Τελικά πριν τρία χρόνια, ανεβάσαμε αυτά τα έργα του Lord στο θέατρο Καλουτά, σε τρεις βραδιές, με συμφωνική ορχήστρα και ήταν εκπληκτικό το αποτέλεσμα. Τώρα είναι η συνέχεια του έργου του Lord που έκανε ως Paice Ashton and Lord, το Malice in Wonderland».
Giannis Grigoriou 1
Η Dominus Rock Band σχηματίστηκε αρχικά με την επωνυμία «Dominus Orchestra» από τον Πάνο Πολίτη το 2014, ένα 25μελές σύνολο από ροκ μπάντα και ορχήστρα εγχόρδων. Μέσα από τρεις έξοχες μουσικές παραστάσεις αφιέρωμα, παρουσίασε και προήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα κομμάτια από την solo καριέρα του Jon Lord από το 1974 μέχρι και το 2006, όπως από το «Sarabande», «Before I Forget», «Pictured Within», «Beyond The Notes».

Αυτή τη φορά η «Dominus Orchestra» ανασυντάσσει τις δυνάμεις της, μετονομάζεται σε «Dominus Rock Band» και μεταμορφώνεται σε μία αμιγώς 5μελή αυθεντική ροκ μπάντα, πλαισιωμένη από έξτρα μουσικούς όπως δεύτερα γυναικεία φωνητικά και τέσσερα χάλκινα πνευστά και παρουσιάζει το «Malice in Wonderland».

«Dominus Rock Band»: Πάνος Πολίτης - Hammond organ, Piano, Keyboards, Νίκος Εφεντάκης - El. Guitar, Γιάννης Γρηγορίου - El. Bass, Δημήτρης Αντωνιάδης - Drums, Βασίλης Αξιώτης - Vocals, Δέσποινα Zacharitsev - Backing Vocals, Christine Ullorja - Backing Vocals
Dominus Rock Band
«The Brass»: Renato Κούσης - Trombone, Κώστας Κεφαλάς - Trumpet, Flugelhorn, Γιώργος Κωνσταντάκης - Tenor Saxophone, Σπύρος Νίκας - Alto Saxophone

Ο Jon Lord, ιδρυτικό μέλος και οργανίστας των Deep Purple (1968-76, 1984-2002), υπήρξε ένας από τους πιο προικισμένους και καλλιεργημένους μουσικούς της rock. Υπήρξε επίσης μέλος των Whitesnake (1978-83). Στη σόλο δισκογραφία η μουσική του ήταν ένα μείγμα κλασικής μουσικής, μπαρόκ με blues rock στοιχεία. Ο ήχος του Hammond organ που είχε είναι μνημονεύσιμος. Μεταξύ άλλων έργων του έγραψε το πρωτοποριακό για την εποχή του Concerto For Group And Orchestra (1969) στο οποίο συμπράξανε οι Deep Purple με την Royal Philharmonic Orchestra, μια ιστορική live ηχογράφηση στο Royal Albert Hall.

*Το «Malice in Wonderland» live στο «Άννα & Μαρία Καλουτά» (Τιμοκρεόντος 6Α, Αθήνα) την Κυριακή 9 και Κυριακή 16 Δεκεμβρίου. Στις 9 μ.μ.

Οι φωτογραφίες είναι από τις πρόβες του έργου.
Dominus project

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!