Τελικά το "Stairway To Heaven" είναι «κλεμμένο»;

(ΑΚΟΥΣΕ) Μια παλιά rockιστορία επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Το "Stairway To Heaven" των Led Zeppelin είναι «κλεμμένο» από το
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
"Taurus" των Spirit ή όχι; Αυτό είναι το «θέμα» που απασχολεί ολοένα και πιο έντονα τον μουσικό τύπο τις τελευταίες μέρες ύστερα από χρόνια σιωπής!

Δεν ξέρουμε αν τελικά το θέμα φτάσει στην δικαιοσύνη αφού οι νομικοί σύμβουλοι των εμπλεκόμενων πλευρών αποδείχθηκαν ανεπαρκείς, πάντως ο Jimmy Page -κομβικό μέλος της μπάντας και συνδημιουργός του μυθικού τραγουδιού- «έσπασε τη σιωπή του», δίνοντας μια ρητή και κατηγορηματική απάντηση στους σχετικούς ισχυρισμούς. Μιλώντας στην γαλλική Liberation, o κιθαρίστας των Led Zeppelin αποκάλεσε το όλο ζήτημα «γελοίο» προσθέτοντας απλά ότι δεν πρόκειται να κάνει κάποιο επιπλέον σχόλιο για το θέμα. Να θυμίσω πως με τον ίδιο τίτλο "StairwayToHeaven" είχε κυκλοφορήσει το 1960 ένα «διαφορετικό» κομμάτι με τον Neil Sedaka ενώ υπάρχει και η «υπόνοια» του "Cry Me a River" με τον Davey Graham το 1959!

Κι όλα αυτά την ώρα που οι επανεκδόσεις των άλμπουμ των Led Zeppelin με επιπλέον, ακυκλοφόρητο υλικό, Led Zeppelin" (1969), "Led Zeppelin II" (1969) και "Led Zeppelin III" (1970) βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ενώ ένα ολοκαίνουργιο video clip με μια διαφορετική, «rough mix» εκδοχή του κλασικού "Whole Lotta Love" βγαίνει με τη σειρά της… στο προσκήνιο!

Μοιραία οι παλιές «κουβέντες» για το "Taurus" των Spiritπου ηχογραφήθηκε το 1967 επανέρχονται στην επικαιρότητα…

Ακούστε και πείτε μας τη γνώμη σας! 

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!