Τα Τρίκαλα γεμίζουν στίχους του Βασίλη Τσιτσάνη

#quoteyourcity: Μια πρωτοβουλία του Κέντρου Έρευνας - Μουσείου Τσιτσάνη σε συνεργασία με την Ιταλο-Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση για την Εκπαίδευση «μicrokosmos».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
09/01/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
O Βασίλης Τσιτσάνης, κατά τα λεγόμενά του, έγραψε τραγούδια βγαλμένα από την καρδιά του. Έγραψε για την Ελλάδα, τη λευτεριά, την αγάπη, τον πόνο, τη φτώχεια, την αδικία… το ανικανοποίητο. Με τους στίχους και τη μουσική του στράφηκε στους «χώρους μνήμης» όλων, συνυπογράφοντας την προσωπική μας ιστορία.

Θέλοντας, λοιπόν, να αποδώσουμε φόρο τιμής στη λαϊκή κληρονομιά που μας άφησε και εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας (9 Φλεβάρη 2018), γεμίζουμε την πόλη των Τρικάλων με στίχους από τα τραγούδια του. Αυτός είναι ο τρόπος μας να επιμένουμε στη δύναμη της ελληνικής λαϊκής γλώσσας, καθώς η παρουσία της μέσα από τους στίχους του Τσιτσάνη αποκτά άλλη διάσταση, αυτή της αποκάλυψης του θυμικού μας.
quote your city

Τρόπος συμμετοχής:


Οι συμμετέχοντες / συμμετέχουσες καλούνται να αφήσουν ελεύθερη τη δημιουργικότητά τους και να εκφραστούν «κινηματογραφικά» βιντεοσκοπώντας τους παραπάνω στίχους μέσα σε κάποιο σημείο της πόλης τους, όπως στο παρακάτω promo video:

Χαρακτηριστικά αποδεκτών αρχείων βίντεο:

- Οριζόντια λήψη με ελάχιστη ανάλυση:720×576
- Τύποι αρχείων βίντεο: .mov, .wmv, .mkv, .avi, .mp4

Email αποστολής αρχείων: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πηγή: trikalaview.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!