Τα «πρόσωπα» του Kosmos 93,6 – Σιδερής Πρίντεζης

Παρουσιάζουμε τους συντελεστές ενός ραδιοφωνικού σταθμού που έχει ξεχωρίσει για την ανοικτή ματιά τους στις μουσικές του κόσμου σε συνδυασμό με την εκλεκτικότητά του.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ο Σιδερής Πρίντεζης γεννήθηκε στην Αθήνα από Κυκλαδίτες γονείς. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη συλλογή δίσκων, χόμπι που κάποια στιγμή τον έφερε στο ραδιόφωνο. Παράλληλα σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ξένες γλώσσες και Ωδική.

Στην Ελληνική Ραδιοφωνία ξεκίνησε το 2002 με εκπομπές για την ελληνική μουσική στο Δεύτερο Πρόγραμμα (με ιδιαίτερη αδυναμία στο ελαφρό τραγούδι και στα soundtracks). Συγχρόνως, τα τελευταία χρόνια, επιμελείται τα θεατρικά cd του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση» και παρουσιάζει κατά καιρούς από το Δεύτερο Πρόγραμμα εκπομπές για το μουσικό και θεατρικό αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Από τον Μάρτιο του 2011 και κάθε Σάββατο το απόγευμα 4–6, παρουσιάζει εκπομπή και στο Kosmos 93,6 η οποία ασχολείται με το γαλλικό και το ιταλικό τραγούδι, αλλά και τα «ταξίδια» της ελληνικής μουσικής στο εξωτερικό και το αντίστροφο.

Ο Πρίντεζης ξεχωρίζει για την επάρκεια, τις γνώσεις, το ασίγαστο μεράκι του αλλά και το πολύτιμο αρχείο που διαθέτει. Δεν είναι τυχαίο πως εδώ και αρκετά χρόνια έχει αποκτήσει πιστό και «απαιτητικό» ακροατήριο.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!