«Τα μυστικά της Εγνατίας» του Νίκου Κυπουργού στο Ηρώδειο

Μια ξεχωριστή παράσταση στο Ηρώδειο αφιερωμένη στη βόρεια Ελλάδα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Τα μυστικά της Εγνατίας»


Πόσες φωνές, ιδιώματα, πρόσωπα και ιστορίες κρύβονται στη διαδρομή από τη Θράκη ως την Ήπειρο; «Τα μυστικά της Εγνατίας» μας καλούν σε μία ξεχωριστή βραδιά για να το ανακαλύψουμε.

Ο Νίκος Κυπουργός επανέρχεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, με μία συναυλία αφιερωμένη στη βόρεια Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 9 το βράδυ. Με τη συμμετοχή ενός μεγάλου συνόλου από μουσικούς και τραγουδιστές από τη Θράκη, τη Μακεδονία και την Ήπειρο, ο Νίκος Κυπουργός παρουσιάζει ένα μουσικό οδοιπορικό στις μουσικές, τα τραγούδια και τις γλώσσες που συγκατοικούν στις παρυφές της Εγνατίας οδού. Μια μουσική Βαβυλωνία που φέρνει για πρώτη φορά επί σκηνής τραγούδια Βλάχικα, Αρβανίτικα, Σλαβόφωνα, Τουρκόφωνα, Ποντιακά, Καππαδοκικά, Ρομανέ, Εβραϊκά, Πομάκικα, σε μια μεγάλη γιορτή που φωτίζει τον πλούτο και την ποικιλία των ιδιωμάτων και αναδεικνύει την ενωτική δύναμη της μουσικής.

Τα τραγούδια της παράστασης συνδέονται άλλοτε θεματικά (του γάμου, της αγάπης, της ξενιτιάς, του χωρισμού, της μάνας, που συναντιούνται σε όλες σχεδόν τις πολιτισμικές ομάδες). Άλλοτε συνδέονται με διασταυρώσεις μουσικών και τραγουδιστών που δίνουν ο ένας στον άλλον τη σκυτάλη. Η ιδέα και η καλλιτεχνική επιμέλεια και έρευνα είναι του Νίκου Κυπουργού και της Ελίτας Κουνάδη, την επιστημονική επιμέλεια για την πολυσυλλεκτική αυτή παράσταση έχουν οι Μιράντα Τερζοπούλου και ο Λεωνίδας Εμπειρίκος, τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και μεταφραστής, Νίκος Χατζόπουλος, υπεύθυνος για τον ήχο είναι ο Γιώργος Καρυώτης, ενώ η παραγωγή είναι του Μανώλη Σάρδη.

Εμφανίζονται οι: Balkanatolia, Χορωδία Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και το Codex Ensemble Θεσσαλονίκης σε διεύθυνση Κωστή Παπάζογλου, Χάλκινα Ηχοχρώματα, Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βέροιας, Εμινέ Μπουρουντζή, Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Φλώρινας, Χορευτικός Σύλλογος Μετσόβου, Πολυφωνική ομάδα Ιεροπηγής, Μαρίκα Τσότσια, Ιωάννης Παγκοζίδης, Γιώργος Παγκοζίδης, Γιάννης Παγκοζίδης, Κυριάκος Πετράς, Αικατερίνη Φαρασοπούλου - Μισαηλίδου, Βασίλης Φαρασόπουλος κ.ά.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Τα εισιτήρια κοστίζουν από 10 μέχρι 40 euro.

Περισσότερες πληροφορίες στο greekfestival.gr, στο www.viva.gr και στο 210 3272000, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!