Συγγραφικό ντεμπούτο για τον Pete Townsend, ενώ ετοιμάζει δίσκο με τους Who

Ένα τρίπτυχο «όπερας, εγκατάστασης τέχνης και μυθιστορήματος».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
17/03/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ντεμπούτο ως μυθιστοριογράφος κάνει ο πρωτοπόρος κιθαρίστας των Who, Pete Townshend, με τη νουβέλα The Age of Anxiety, που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο.

Είναι ένα τρίπτυχο «όπερας, εγκατάστασης τέχνης και μυθιστορήματος», όπως είπε ο ιδιοφυής μουσικός, το οποίο δουλεύει εδώ και 10 χρόνια. Ο Townsend σχεδιάζει την οπερατική συνέχεια της έκδοσης, που αναμένεται με ενδιαφέρον.

«Είμαι ένας άπληστος αναγνώστης και πραγματικά μου αρέσει να γράφω. Είμαι επίσης στην ευχάριστη θέση να πω ότι η μουσική που έγραψα και είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο αυτό είναι έτοιμη. Είναι εξαιρετικά συναρπαστικό», δήλωσε ο Townshend.

«Το μυθιστόρημα καταγράφει την τρέλα της μουσικής με αίσθηση του χιούμορ και το έντονο αυτί του Townshend για διάλογο που καταγράφει την εποχή του άγχους με μυθικά και οπερατικά θέματα, συμπεριλαμβανομένου ενός λαβυρίνθου, θεϊκής τρέλας και παιδιών», δήλωσε ο Mark Booth, εκδότης του μυθιστορήματος. «Οι ψευδαισθήσεις και τα ηχητικά τοπία στοιχειώνουν αυτό το μυθιστόρημα, το οποίο σε ένα επίπεδο είναι ένας εκτεταμένος διαλογισμός για τη μανιακή μεγαλοφυΐα και τη σκοτεινή τέχνη της δημιουργικότητας».

Ο 73χρονος Pete Townshend, ο οποίος εργάζεται τον καιρό αυτό με τον Roger Daltrey και τα υπόλοιπα μέλη των σημερινών Who για το πρώτο άλμπουμ με νέο υλικό μετά από 13 χρόνια, έχει κάποια ιστορία στην έκδοση: το 1977, ίδρυσε το δικό του εκδοτικό οίκο, Eel Pie Publishing και άνοιξε ένα βιβλιοπωλείο που ονομάζεται Magic Bus στο Richmond, που παραμένει ανοιχτό με το όνομα Open Book. Το 1983 άρχισε να εργάζεται ως συντάκτης για τον εκδότη Faber and Faber και εργάστηκε σε πολλά μουσικά βιβλία, συμπεριλαμβανομένων των απομνημονευμάτων του τραγουδιστή των Animals, Eric Burdon και του λυρικού βιβλίου του Brian Eno: More Dark Than Shark. Ενώ εργάστηκε στο Faber, έγινε φίλος με τον William Golding και τον ποιητή Ted Hughes, με τον οποίο συνεργάστηκε σε ένα μουσικό βιβλίο του παιδιού του Hughes: The Iron Man, το 1989. Επίσης το 2012 κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του «Who I Am».

Ο Townshend έχει επίσης γράψει επιστημονική φαντασία, δημοσιεύοντας μια συλλογή σύντομων ιστοριών, με τίτλο Horse's Neck, το 1985. Το μυθιστόρημα του: Ο Ray High, δεν δημοσιεύθηκε ποτέ, αλλά ήταν η πρώτη ύλη του στο σόλο άλμπουμ του 1993: Psychoderelict.

Έτσι μετά τους Nick Cave και ο Leonard Cohen, ο Pete Townsend βγάζει προς τα έξω το συγγραφικό του έργο, θέλοντας φυσικά να αποφύγει τις συγκρίσεις με τον Morrissey, του οποίου το ντεμπούτο μυθιστόρημα List of the Lost κέρδισε το βραβείο κακής σεξουαλικής τέχνης πριν από τέσσερα χρόνια.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!