Σαβίνα Γιαννάτου, Primavera en Salonico & Lamia Bedioui - «Τα τραγούδια του Άλλου»

Τραγούδια & μουσικές από την Ανατολική Μεσόγειο, τη Βόρεια Αφρική, τη Νότιο Ιταλία, τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, σεφαραδίτικα, αρμένικα, βαλκανικά & ελληνικά της ξενιτειάς.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
20/06/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Σαβίνα Γιαννάτου, οι Primavera en Salonico και η Λάμια Μπεντίουι είναι καλλιτέχνες αγαπητοί στο ελληνικό κοινό για τις κοινές αναζητήσεις τους στις μουσικές του κόσμου. Γνωστοί για τις γεμάτες ενέργεια και ζωντάνια εμφανίσεις τους, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά, αφιερωμένη στις μουσικές των «Άλλων», όλων αυτών που βρίσκονται ξένοι σε έναν τόπο.

Το σχήμα θα παρουσιάσει τραγούδια και μουσικές από την Ανατολική Μεσόγειο, τη Βόρεια Αφρική, τη Νότιο Ιταλία, τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, σεφαραδίτικα, αρμένικα, βαλκανικά και ελληνικά της ξενιτειάς – τραγούδια που αναφέρονται σε κοινότητες, μειονότητες, εθνικές και κοινωνικές ομάδες, ακόμη και ολόκληρους λαούς που βρέθηκαν περαστικοί, «φιλοξενούμενοι» ή εγκατεστημένοι μακριά από τον ιστορικό γενέθλιο τόπο τους.

Η Σαβίνα Γιαννάτου ξεκίνησε την καριέρα της από την εκπομπή του Γ' Προγράμματος της ΕΡΤ «Εδώ Λιλιπούπολη». Συνεργάστηκε με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, σε επίπεδο εμφανίσεων και δισκογραφίας. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το γκρουπ Primavera en Salonico με τους οποίους έχουν ηχογραφήσει τέσσερις δίσκους, έχουν δώσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και έχουν πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία, Μαρόκο, Ταϊβάν και Ισραήλ. Η τυνησιακής καταγωγής Λάμια Μπεντίουι ζει στην Ελλάδα από το 1992, ερμηνεύοντας τραγούδια από διάφορες παραδόσεις της Μεσογείου καθώς και έντεχνο ελληνικό και ξένο τραγούδι. Συνεργάζεται με πλήθος καλλιτεχνών σε διάφορα είδη μουσικής, σε συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Με τη Σαβίνα Γιαννάτου συνεργάζονται από το 1997 με εμφανίσεις και περιοδείες σε όλη την Ελλάδα.

Παίζουν οι μουσικοί: Γιάννης Αλεξανδρής (ούτι, ταμπουρά, κιθάρα), Κώστας Βόμβολος (κανονάκι, ακορντεόν), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Κώστας Θεοδώρου (κρουστά), Χάρης Λαμπράκης (νέι), Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο).

Τιμές εισιτηρίων: 12€ - 8€ (Φοιτητικό) - 5€ (Άνεργοι-A.μεΑ.)

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Ο πολιτισμός είναι η κοινή μας γλώσσα!

Μουσική στον Κήπο της Πειραιώς 260
Δευτέρα 20 Ιουνίου
Ώρα έναρξης 21:00

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!