Προσφυγιά και Μετανάστευση: Κοιτίδες Πολιτισμού

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Προσφυγιά και στην Μετανάστευση διοργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ με τη συμμετοχή εξαιρετικών καλλιτεχνών. 
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 στις 19.30, στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο), το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στην Προσφυγιά και στην Μετανάστευση.


Όλοι οι συντελεστές είναι ένας κι ένας ενώ η είσοδος είναι ελέυθερη.

Ομιλητές θα είναι ο Παντελής Μπουκάλας και ο Ηλίας Βολιότης - Καπετανάκης.

Θα τραγουδήσουν ο Λάκης Χαλκιάς με την Μπέττυ Χαρλαύτη ενώ θα συμμετάσχουν φιλικά οι Γεράσιμος Ανδρεάτος, Αφεντούλα Ραζέλη, Βασίλης Γισδάκης

Στην απαγγελία η Όλγα Παπά

Την ορχήστρα αποτελούν οι Χρήστος Χαλκιάς (πιάνο), Νίκος Ανεμοδουριώτης (μπουζούκι), Αλέξανδρος Καμπουράκης (ακορντεόν)

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο:

Σ’ αυτό το μεσογειακό και βαλκανικό πέτρινο τοξωτό γεφύρι του ντουνιά, που μας έλαχε να ζούμε, οι μετακινήσεις των λαών, η προσφυγιά κι η μετανάστευση είναι κοιτίδες διαχρονικού πολιτισμού. Στα βάσανα και τις αντιξοότητες, στις γεωπολιτικές σκοπιμότητες το πεντάμορφο τραγούδι ανθοβολεί πάντα και μένει κληρονομιά και έμπνευση των λαών.

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ προσφέρει αρώματα της πολύτροπης μελωδικής πανδαισίας, γιατί οι δύσκολοι καιροί θέλουν απαντοχή για να συνεχίζουμε την χειροτεχνία που μας έμαθαν οι αιώνες: Να τραγουδάμε τους καημούς μας!

Γιατί οι παρέες πάντα γεννούν πρωτότυπο πολιτισμό.
eisiis

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!